Dogovoren otkup

Rogatica dobija najmoderniju mljekaru

  • 13.06.2018. 19:26

Sva poslovna iskustva koja sam  stekao u Njemačkoj, želim da prenesem u RS. To su riječi bivšeg Zeničanina, Spomenka Kajtaza koji se devedesetih godina odselio u Njemačku.

U Zenicu kaže ne želi da ulaže, ali zato već godinama ulaže u mjesto odakle se i oženio, Rogaticu. Prije deset godina otvorio je starački dom, a sada pravi objekat za najmoderniju mljekaru u istočnom dijelu Srpske. Dok na objektu teku radovi, dogovoren je i otkup mlijeka sa hercegovačkom mljekarom Pađeni“.

“Mi imamo sreću, to jeste ja, da "Pađeni” postoji, da se ja smijem usuditi da tako nešto radim. Krave, mlijeko, štale, to sam sve gledao, snimao, po Njemačkoj, ljude koje tamo znam, pošto sam 25 godina tamo, čak sam i radio tamo to, da vidim kako počinje dan, kako to funkcioniše,“ kaže Kajtaz, vlasnik firme P.D. “ Kajtaz “.

“Ne treba se bojati za proizvodnju mlijeka, bar prema onoj strategiji koju mi razvijamo, bar prema nama i svaki koperant je dobro došao, kako i mali i veliki, i onaj što proizvodi 10 hiljada litara mlijeka i onaj od 50 litara," rekao je Nenad Vukoje, vlasnik firme “Pađeni“

U mljekari "Pađeni" su izračunali da im ove godine treba četiri miliona litara mlijeka, a već sljedeće trebaće im milion više. To je odlična prilika za sve one koji se još premišljaju u koji stočarski biznis da krenu, poručuje prvi čovjek opštine.

“Ovo je za svaku pohvalu, u ovom dijelu da ohrabrimo sve one koji razmišljaju šta se to još može napraviti u poljoprivredi, na selu. Gledajući ovu dvojicu ljudi koji su spremni da naprave zajedno ili u saradnji sa njima da mogu i oni uložiti i napraviti nešto posebno,“ rekao je Milorad Jagodić, načelnik opštine Rogatica.

U firmi “Kajtaz“, počelo je obučavanje zaposlenih na najmodernijim mašinama koje će biti u upotrebi kada stotinu grla bude smješteno u novi objekat. Svečano otvaranje očekuje se do kraja godine.