Željka Cvijanović

Izvorni prihodi u Srpskoj konstantno rastu

  • 15.06.2018. 07:10

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da izvorni prihodi u Srpskoj konstantno rastu, da će ova godina biti likvidna i stabilna, te da joj je cilj stabilna i sve jača Republika.

"Sve funkcioniše bez problema i obaveze izvršavamo redovno. Pripremamo i sveobuhvatnu mjeru u kojoj će se prepoznati mnogi, ali je važnije da će to biti podloga za sljedeću Vladu da nastavi sa narednim koracima", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona kaže da penzioneri i poljoprivrednici znaju šta je prvi korak koji će uraditi sljedeća Vlada. 

"Najveći poduhvat jeste da smo došli u situaciju da možemo planirati, a ne da čekamo šta će nas zaskočiti. To smo postigli u vrijeme kada su nas iz Sarajeva blokirali i držali pod opsadom 750 miliona KM koje pripadaju Republici Srpskoj. Nažalost, i danas se to nastavlja jer imamo nepodijeljen novac po osnovu akciza, a zatim i situaciju u 'Elektroprenosu BiH'", naglasila je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da je svaka kategorija stanovništva dotaknuta mjerama, s ciljem poboljšanja situacije. 

"Nikome ništa nisam slagala i ono što sam rekla je i urađeno. Ovo nije predizborna priča i nikada nisam ništa megalomanski obećavala, kao što neki kažu da mogu penzije povećati za 10 odsto", rekla je Cvijanovićeva za Televiziju K3. 

Prema njenim riječima, institucije moraju da rade, jer ne smije biti zaboravljeno da se sagovornici moraju sa pažnjom tretirati, s ciljem rješavanja problema. 

Ona je navela da se mora razumjeti da se napredak društva stvara u okviru institucija Republike Srpske. 

"Treba da čuvamo naše institucije, da ih nadograđujemo i tražimo da ih vode odgovorni ljudi da bismo napredovali kao društvo. Republika Srpska kreće se naprijed, iako monetarna i spoljnotrgovinska politika nisu u našim rukama i zavise od nekog drugog /nivo BiH/", rekla je Cvijanovićeva. 

Premijer Srpske je podsjetila da su u prethodnih nekoliko godina realizovane značajne investicije u Srpskoj, među kojima i one u oblasti vodoprivrede i obrazovanja. 

"Od postanka Republike Srpske nije potrošeno novca i realizovano projekata u oblasti vodoprivrede koliko u prethodnih nekoliko godina. Tu je riječ o odbrani od poplava, uređivanju i čišćenju terena i korita i drugim značajnim poslovima. Znali smo godišnje 30 do 40 miliona KM ulagati u ovu oblast", navela je Cvijanovićeva i dodala da su u vrijeme krize građeni i rekonstruisani studentski domovi, ali da se u javnosti o ovome uopšte ne priča. 

Ona je istakla da će za par godina, kada budu realizovani značajni projekti, Republika Srpska izgledati drugačije. 

Na pitanje kakvu je saradnju imala sa akademskom zajednicom, Cvijanovićeva je rekla da je saradnja bila dobra sa pojedincima iz akademske zajednice. 

"Ono što nam je potrebno jeste artikulisan stav akademske zajednice koji će biti ponuđen javnosti i prepoznatljiv. Treba da postoji čvršća veza institucija i akademske zajednice da bi se došlo do boljih rezultata ili barem shvatanja stvari", ocijenila je Cvijanovićeva i dodala da društvu trebaju stručnjaci različitih profila. 

Govoreći o saradnji sa premijerima u regionu, Cvijanovićeva je rekla da je odlična saradnja sa premijerom Srbije Anom Brnabić i da je planirano da zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije bude u septembru. 

"Najvažnije je da ovakav odnos imamo sa Srbijom, a važna je i saradnja dva entiteta koji su nosioci svega u okviru BiH", dodala je Cvijanovićeva. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.