Upozorenje za penzionere

Sumnjivi oglas na društvenim mrežama

  • 12.06.2018. 19:43

Na društvenim mrežama se pojavio oglas sa pozivom penzionerima da se prijave na besplatno ljetovanje kruzerom po Mediteranu. Još nevjerovatnije zvuči da oni koji se na to i odluče, dobijaju 500 evra džaparca.

Uslov postoji, a i on je nevjerovatan - putnici moraju da daju dozvolu da ih, tokom putovanja snimaju, navodno, za reklamne svrhe. Prema oglasu, na put se kreće 15 juna, a ono što izaziva sumnju je da nema ni slova o organizatoru. 

Prijavu za putovanje smo poslali na mejl koji su naveli u oglasu, ali odgovor nije stigao. Možda zbog toga što nismo poslali i fotografiju koju su naveli kao obaveznu. Kako saznajemo, nekim medijima ranije su saopštili da ne mogu dati ime organizatora, jer bi tada bilo ko mogao da ih kontaktira, dovede svoje ljude i uzme proviziju. 

Penzioneri s kojima smo razgovarali nepovjerljivi su prema oglasu. Kažu da im je primamljiv, ali prije svega sumnjiv. Tvrde da ne bi bilo prvi put da neko pokušava da ih prevari.

"Ne vjerujem ja mnogima, a pogotovo ovima što pišu to. Ništa od toga nema, to su prazne priče".

"Ima više primjera što neke agencije obećaju nešto i odvedu putnike, pa ne bude onako kako je bilo, pa imaju problema. Uvjerio sam se u to nekoliko puta. Za ovo stvarno nisam čuo, ali ne vjerujem ni u šta što piše tu", ističu penzioneri. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova stiže saopštenje građanima - ne nasjedajte na ovakve oglase. 

"MUP Republike Srpske apeluje na građane, naročito na lica starije životne dobi, da pristupe oprezno u svim situacijama u kojima se od njih traže lični podaci, naročito na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat. U svakom slučaju, ukoliko se uoči nešto neobično, odnosno sumnjivo ponašanje nepoznatih lica u svojoj okolini, odmah pozovu policiju na besplatan broj 122", naglašavaju iu MUP-a Srpske. 

Penzioneri su, često, na meti prevaranata. Prijavljivali su lažne masere, nepostojeće nagradne dobitke i izlete na kojima, za njih, nije bilo mjesta.