Ministarstvo prosvjete

Sufinansiranje 23 projekta studentskih organizacija

  • 22.06.2018. 14:48

Ukupno 23 programa ili projekta studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj biće sufinansirani u ukupnom iznosu 180 hiljada KM, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Riječ je o programima i projektima koji su izabrani od ukupno 31 prijavljenog na javni konkurs Ministarstva za sufinansiranje za ovu godinu. 

Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci za projekat "Dani studenata Univerziteta u Banjaluci" biće dodijeljeno 20 hiljada KM, a za projekat "11. Naučno-stručni skup–"Studenti u susret nauci" sa međunarodnim učešćem" sedam hiljada KM. 

Uniji studenata Republike Srpske biće sufinansirano devet projekata i to "Škola studentskih lidera 2018" u iznosu 12 hiljada KM, "Univerzitetsko veče 2018" sa 25 hiljada KM, "Studijska posjeta Novi Sad 2018" u iznosu 10 hiljada KM, a 11 hiljada KM za projekat "Studentska konferencija 2018". 

Njihov projekat "Naučni skup studenata tehnologije-Tehnološki fakultet Banjaluka 2018" biće sufinansiran u iznosu od 2.500 KM, projekat "Studenstki časopis Unije studenata Srpske" sa 11 hiljada KM, zatim 22 hiljada KM za projekat "Studentski sportsko-naučni skup–Tjentište 2018", 13 hiljada KM za projekat "Konferencija "Samozapošljavanje i podsticanje preduzetništva kod studenata"", te za projekat "Živjeti slobodno - 9. maj, Međunarodni dan pobjede nad fašizmom" 17 hiljada KM. 

Studentskoj organizaciji Mašinskog fakulteta Banjaluka biće sufinasniran projekat "IT Edukacija–onlajn 24/7" u iznosu pet hiljada KM, a Udruženju studenata Mašinskog fakulteta Istočno Sarajevo projekat "Kongres studenata tehničkih fakulteta" sa dvije hiljade KM. 

Klubu studenata Fakulteta političkih nauka Banjaluka biće sufinansirano pet projekata - "Studentski žurnal" u iznosu 500 KM, "Djeluj lokalno misli globalno 2018" u iznosu hiljadu KM, koliko i za projekte ""Kap po kap" Zaštita voda - Edukacija i jačanje javne svijesti o pitanjima zaštite prirode" i "Obrazovanje za 21. vijek (EU-Model)", te "Studentski model Ujedinjenih nacija Banjaluka 2018" u iznosu 500 KM. 

Za projekat "Unapređenje interaktivnog dijela procesa studiranja na Ekonomskom fakultetu Pale" Studentskoj organizaciji ovog fakulteta biće dodijeljeno šest hiljada KM, a Studentskoj organizaciji Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu sedam hiljada KM za projekat "Studiraj najbolje". 

Savezu studenata Filozofskog fakulteta u Banjaluci za projekat "Časopis za društvenu i humanističku misao-NOEMA" biće dodijeljeno tri hiljade KM, a za projekat "Naučno-stručni skup - Prvi svjetski rat 1914-1918" 1.500 KM. 

Projekat "Studijsko putovanje studenata Rudarskog fakulteta" Saveza studenata Rudarskog fakulteta Prijedor biće sufinansiran sa hiljadu KM. 

Vrednovanje prijavljenih programa i projekata na konkurs, koji je objavljen 2. aprila, kao i konačan prijedlog za raspodjelu raspoloživih sredstava, izvršila je petočlana Komisija za izbor programa i projekata, koju imenuje resorni ministar. 

Dva člana predložena su od Unije studenata Republike Srpske, jedan član na prijedlog Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za pitanja mladih i dva člana na prijedlog Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Ministar će donijeti rješenje o sufinansiranju programa i projekata studentskih organizacija za 2018. godinu, nakon čega će sa studentskim organizacijama biti potpisani odgovarajući ugovori o sufinansiranju, a kojima će biti precizirani prava i obaveze ugovornih strana. 

Iz Ministarstva podsjećaju i pozivaju studentske organizacije koje nisu dostavile potpune i uredne narativne i finansijske izvještaje za programe i projekte kojima su dodijeljena sredstva za sufinansiranje za 2017. godinu, da ih bez odlaganja dostave da bi time bili stečeni uslovi za potpisivanje ugovora o sufinansiranju programa i projekata za 2018. godinu, a u suprotnom ugovori neće moći biti potpisani.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм