Pravda za Davida

Skup za Davida i večeras u centru Banjaluke

  • 05.06.2018. 20:36

Istina i pravda, to je ono što zahtijevaju građani koji 72. veče održavaju mirni skup u centru Banjaluke povodom smrti Banjalučanina Davida Dragičevića.

I večerašnji skup je započeo obraćanjem Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića, koji je pozvao na mir i dostojanstvo.

"David Dragičević je ubijen. Znate dobro na koji način. Ja svoje dijete ne mogu vratiti, ali bar smo krenuli odnekud. Bar sad imamo odakle da krenemo. Ovom prilikom, htio bih da zahvalim, prvo kao roditelji i čovjek, roditelju, čovjeku Branislavu Borenoviću za sav trud do sad, Adamu Šukalu, Bori Radovanoviću, Slobodanu Vaskoviću, mi smo na istom putu, tražimo istinu i pravdu", rekao je Dragičević.

Obratio se ministru unutrašnjih poslova RS, Draganu Lukaču.

"Lukaču, prati me koliko god hoćeš, slikaj me koliko god hoćeš, ja nemam šta kriti niti me ti zanimaš, ni tvoji istomišljenici. Samo potvrđuješ ono što svi znamo, smatraš da je ovo tvoja privatna država, sa svojim sopštenjem si rekao da je ovo policijska država. Kako je to moguće, jesi ti svu vlast uzeo u svoje ruke. Mene nećeš navući na tanak led. To tvoje na skupštini je bilo samo da me isprovociraš da bih ja krenuo kao ti. Ja nisam ni zločinac, ni ubica, ja samo tražim istinu i pravdu. Nikad vam neću oprosititi Davida Dragičevića", poručio je Davor.

"Molim vas nemojte više bacati bombe pred svoje kuće. Nemojte ni pucati iz zolje. Ja sam bio na ratištu, znam kako se to radi. Nemojte nam više vrijeđati našu čast, inteligenciju. Nemojte sebi slati mejlom prijetnje smrću", rekao je Dragičević.

On se još jednom zahvalio na podršci te najavio veći skup 7. juLa na Trgu Krajine.

I večeras su pročitana pisma podrške koja su stigla iz različitih dijelova svijeta.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.