Vozačima prekipjelo

Protesti u Banjaluci zbog poskupljenja goriva

  • 10.06.2018. 19:11

Protest zbog cijena goriva počeo je i u Republici Srpskoj. Tačno u 17 sati vozači su ugasili automobile na mjestu gdje su se u tom trenutku našli i tako blokirali saobraćaj.

Ovo je protest upozorenja, a nastavljamo i narednih dana sve dok se ne spuste cijene goriva koje su samo u ovoj godini rasle tri puta, poručuju vozači. 

Sve je počelo desetominutnim kruženjem u Kružnom toku na Laušu. U zakazano vrijeme svi vozači su stali i izašli iz automobila i kamiona. 

Iz Udruženja prevoznika kažu da su na sve načine pokušavali da spriječe rast cijena goriva. Blokada saobraćaja je, kažu, jedino rješenje.

Ranije je predsjednik Republike poručio da protesti zbog poskupljenja goriva nemaju osnova, jer je, kako je rekao, gorivo u Srpskoj najjeftinije u odnosu na zemlje regiona. Naglasio je i da se bilo kakva anarhija neće dozvoliti, ističući da svaki protest mora biti organizovan u skladu sa zakonom. 

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS kaže da bi cijene trebalo da budu niže, i da se to može riješiti. Ono što je već odlučeno Zakonom o akcizama, ne treba dirati, poručuje Petar Đokić. 

Litar goriva od početka ove godine poskupio je za oko pola marke. Nezadovoljni vozači organizovali su se preko društvenih mreža.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина