Ispraćaj u Modriči

Otputovala djeca sa Kosmeta

  • 23.06.2018. 11:52

Iz Modriče su jutros otputovala djeca iz Sušice i Donje Brnjice kod Uroševca koja su u ovoj opštini boravila od 16. juna u sklopu programa "Spojimo djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije".

Ove godine u Modriči je boravilo 57 djece i nastavnika iz osnovnih škola "Sveti Sava" iz Sušice i "Dimitrije Prica" iz Donje Brnjice kod Uroševca. Djecu sa Kosova ispratili su predstavnici opštine Modriča, te djeca i nastavnici osnovnih škola "Sutjeska" i "Sveti Sava" kod kojih su gosti boravili. 

Nastavnik Zoran Popović iz Donje Brnjice rekao je da djeca i nastavnici sa Kosova i Metohije odlaze iz Modriče i iz Repbulike Srpske sa puno lijepih emocija. 

"Utisaka je mnogo, brzo su stvorena istinska prijateljstva dece i nastavnika sa Kosmeta sa domaćinima, koji su nam sa mnogo ljubavi i pažnje otvorili svoje domove", rekao je Popović. 

On vjeruje da će projekat "Spojimo djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije" trajati dugo, te da će se stvoriti uslovi da i porodice sa Kosova i Metohije uzvrate gostoprimstvo braći iz Republike Srpske. 

Popović je naglasio da Srbima sa Kosova i Metohije, pogotovo djeci mnogo znači činjenica da postoji bratski narod u Repbulici Srpskoj koji saosjeća sa njihovim problemima i patnjama. Za djecu i nastavnike u Modriči je priređen prijem kod načelnika Mladena Krekića, te zabavni i kulturni program. 

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji organizuje danas u Višegradu ispraćaj za 900 učenika sa Kosmeta koji su u pratnji 80 prosvjetnih radnika boravili u sedmodnevnoj posjeti Republici Srpskoj. 

Prema protokolu, svi autobusi sa gostima sa Kosova i Metohije, koji su boravili u 18 gradova i opština Republike Srpske, moraju da izađu iz Srpske na graničnom prelazu Vardište na kome su i ušli 16. juna.

Тагови: