Vlada Republike Srpske

Najbolji đaci na prijemu u Vladi

  • 12.06.2018. 19:34

Graja, smijeh, muzika i veselje ispunili su hol zgrade Vlade. Drugačije i nije moglo da bude jer je stiglo 500 najboljih osnovaca i srednjoškolaca iz cijele Srpske. U centru pažnje najbolji mladi matematičari, sportisti, muzičari...

"Bila sam na takmičenju republičkom iz monetarne ekonomije. Osvojila sam prvo mjesto. Bilo nas je iz 11 gradova moja koleginica iz razreda je bila druga, bila je teška konkurencija, ali mislim da smo se svi potrudiki i da smo bili zadovoljni, ja jesam", istakla je Danka Kusić. Ekonomska škola Srbac. 

"Osvojili smo republičko iz rukometa. Mora se na vrijeme lijegati, ne smije se pušiti ništa, zdrav biti i najviše uporan", istakao je Milan Kojić. OŠ "Sveti Sava" Doboj.   

Uspjesima mladih aplaudirali su premijerka i ministri. Poručili su da su učenički uspjesi itekako važni za Srpsku. 
 
"Ja mislim da su ovo inzvarendni rezultati, jer veći dio tih učenika koji su učestvovali na međunarodnim takmičenjima su takođe psotigli dobre rezultate i dobili su ponude za stipendiranje naročiti ovi što su završili srednje škole da idu tamo studirati i u Rusiju i u Srbiju", naglasio je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS. 

Premijerka i ministar obećavaju da će svaki uspjeh biti nagrađen i da će se potruditi da đaci u Srpskoj, posebno najbolji, imaju što bolje uslove za učenje i napredovanje. 
 

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок