Optimistične najave

Gradnja nove bolnice u Doboju počinje već u avgustu

  • 16.06.2018. 19:20

Gradnja nove bolnice u Doboju mogla bi da počne u avgustu ove godine. Prema najavama, tender za izbor izvođača radova biće raspisan idućeg mjeseca, a radovi bi trebalo da se završe iduće godine.

„Imamo namjeru da već krajem idućeg mjeseca, krajem jula, možda i početkom jula, raspišemo tender za izvođača radova za izgradnju bolnice u Doboju čije radove želimo da otpočnemo u avgustu, a završimo iduće godine“, kaže Milorad Dodik, predsjendik RS.  

Gradske vlasti su završile elaborat i proslijedile ga firmi koja izrađuje  regulacioni plan. Ni ljetna pauza ih, uvjeravaju, neće spriječiti da ga usvoje i ispune svoju obavezu. 

„To nam je prioritet, mi ćemo zakazati vanrednu sjednicu skupštine čim bude regulacioni plan gotov, usvojićemo ga“, kaže Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika Doboja.  

Iz dobojske bolnice poručuju da su u saradnji sa resornim mnistarstvom završili svoj dio posla. Predali su idejni projekat i dali sugestiju na kvadraturu. Predložili su 28 hiljada kvadrata, što je povećanje u odnosu na ranije spominjanih 20-ak hiljada kvadrata. Gradnja bi, kako je ranije rečeno, mogla da košta oko 80 miliona maraka. Izvođač će biti poznat nakon tendera, a interes za gradnju ranije su iskazali Kinezi.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.