Vlada Republike Srpske

Cvijanović: Nastavićemo podržavati uspješne učenike

  • 12.06.2018. 16:49

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je izuzetno važno da institucije vode računa o svakom pojedinačnom uspjehu učenika, jer je svaki njihov uspjeh i uspjeh Republike Srpske.

Ona je, nakon prijema u Vladi Srpske za oko 500 učenika, pobjednika republičkih takmičenja, rekla da su ovi učenici pokazali ogroman potencijal Republike Srpske kao društva koje mora vrednovati njihove rezultate. 

Prema njenim riječima, Vlada Srpske ulagaće više sredstava u prosvjetu.

"Ovaj prijem je prilika da pokažemo da nastavnici, institucije i roditelji zajedno rade, ali i da ohrabrimo one koji su postigli rezultate da idu dalje i motivišemo svu drugu djecu da pokažu šta mogu", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je naglasila da Vlada ovim prijemom želi pokazati da cijeni rezultate najuspješnijih u različitim nastavnim i vannastavnim oblastima. 

"To znači da smo svi zajedno na dobrom putu. Drago mi je da smo ovdje zajedno da pokažemo da je važno ostvariti uspjeh", dodala je Cvijanovićeva. 

Ona je poručila da ne postoji ništa tako dobro u izgradnji samopouzdanja od postizanja dobrih rezultata ili saznanja da ste na dobrom putu da ih postignete. 

Premijer Srpske je istakla da je Vlada na pravom putu kada je riječ o povezivanju nastavnih procesa i tržišta rada, iako nije zadovoljna postignutim kada je u pitanju stvaranje obrazovnog sistema fleksibilnijim. 

"Moderna vremena zahtijevaju drugačije obrazovne profile od onih za koje smo se mi školovali nekada i mislim da ćemo uspjeti ići u korak s tim potrebama", dodala je Cvijanovićeva. 

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević ocijenio je da su učenici postigli izvanredne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, o čemu najbolje govori činjenica da su neki srednjoškolci dobili ponude za stipendije za studiranje u Rusiji i Srbiji. 

"U narednom periodu zajedno sa Srbijom radićemo na tome da naši učenici ljeti odlaze u njihove kampove. Već je dogovoreno da tri učenika o trošku Srbije idu u Tršić na raspustu, gdje će steći znanje iz jezika. Iz Srbije smo dobili ponudu da otvorimo barem jedan naš centar izvrsnosti, gdje bi profesori i asistenti sa fakulteta podučavali učenike", rekao je Malešević. 

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović kaže da je ponosna što prijemu prisustvuje i 220 učenika pobjednika Malih olimpijskih igara, koje organizuje ovo ministarstvo. 

Ona je poručila da ovi učenici pokazuju da Republika Srpska ima svijetlu budućnost. 

Ovom prilikom podijeljena su priznanja pobjednicima, a održan je i svečani program i koncert "Pobjednici za pobjednike", kao i zajedničko fotografisanje ispred zgrade Vlade Republike Srpske. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.