Zaštita od poplava

Bijeljina: Počelo uređenje kanala "Dašnica"

  • 22.06.2018. 20:31

Kanal "Dašnica" koji prolazi kroz Bijeljinu dobiće novi izgled.

Uređenje je počelo, a radiće se u dužini od dva kilometra i šesto metara. Sa obje strane biće popločan kamenjem kako bi se zadržao prirodni izgled, a grad bolje zaštitio od poplava. S druge strane , građani će dobiti još jedno mjesto za svoje rekreativne sadržaje.

„Sa obadvije strane kanal biće izgrađeno preko četiri kilometra staza, kkao pješačkih tako i biciklističkih sa pratećim objektima. Vrijdnost poslova je dva miliona i 300 hiljada evra.  radova je "Buk promet". Rok izvođenja radova je 540 radnih dana“, kaže Milan Kikić, direktor JU „Vode Srpske“.

„Napravili jedno idejno rešenje uređenja kanala Dašnica i na osnovu toga smo isfinansirali projekat koji je završila gradska uprava. I Javno preduzeće Vode  i ministarstvo je  konačno donijelo odluku i izabralo izvođača radova da se to završi. Pored regulacije vode i zaštite, što je i osnovni cilj, biće i lijepo uređen kanal“, govori Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Sve je dio projekta hitnih mjera zaštite od poplava za šta su sredstva obezbijeđena iz kredita Evropske investicione banke.
 
„Završetkom ovog projekta, završetkom savskog nasipa koji je završen na području Semberije i završetkom drinskog nasipa koji treba da se radi u najskorije vrijeme, Bijeljina će biti ,sa velikom sigurnošću, zaštićena od poplava i biće sigurna u narednom periodu“, kaže Čedomir  Stojanović iz Ministartsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Kako je rečeno, osim ovog projekta, radiće se i regulacija kompletne kanalske mreže u Bijeljini. Posla će biti i u ostatku Srpske. Sljedeće sedmice počinje sanacija savskog nasipa u Gradišci, a za mjesec dana, i onog koji štiti Srbac od poplava. Planirana je i sanacija nasipa u Brodu.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина