Žakovo

Biciklisti se borili za sirac sira

  • 17.06.2018. 21:07

Adrenalina i uzbuđenja danas nije falilo u trebinjskom selu Žakovo. Biciklisti su kao munje prolazili kroz krš, preko kamenjara i stijena a sve zbog glavne nagrade, sirac sira.

Domaćim sirom danas će se sladiti u kući Bodiroga . Brat i sestra Miloš i Maja kao od šale su prešli stazu u Žakovu.

"Ovo je staza koju ja pretežo vozim na trkama. To je staza kružnog tipa sa dosta tehničkih detalja. Staza je dobra i brza je. Ostvario sam vrijeme koje je bilo i prošle godine na dosta kraćoj stazi", rekao je pobjednik trke Miloš Bodiroga.

"Prvi put učestvujem na ovoj trci i mnogo sam se zabavila. Naravno da ću i sljedeće godine učestvovati na ovoj trci i nadam se da ću biti bolja. Ovo je fin način da djeca izađu i da se bave sportom", kaže Maja Bodiroga.

Ovogodišnju trku uspješno je završilo više od 50 takmičara. I Spomenka iz Foče provozala se kroz žakovski krš. Kaže da joj nije bilo lako.

"Nisam htjela da učestvujem u trci, nagovorili su me. Staza je bila  baš dobra, malo teška ali uspjela sam da završim trku", rekla je Spomenka Perišić.

Iz šale i zbog promocije biciklizma, sela i domaće hrane trebinjski planinari su prije sedam godina došli na ideju da organizuju trku „Za sirac sira“. Takmičara je sve više a trka postaje sve ozbiljnija.

"Vremenom se trka izuzetno razvija. To je neki veći zalogaj i za nas u organizacionom smislu ali dobro smo odgovorili i vrlo smo zadovoljni organizacijom", kazao je Mićo Milošević iz  Planinarskog društva  „Vučji zub“.

Ovogodišnja staza bila je  duža i teža  kažu planinari i obećavaju da će sljedeća biti još više uzbudljivija. Sve to nije smetalo ni mališanima da dobro opremljeni okrenu krug kroz Žakovo.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм