Zabrana slijetanja i polijetanja sa aerodroma u BiH do 30. aprila

  • 01.04.2020. 13:55

Savjet ministara je na današnjoj vanrednoj sjednici donio Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje sa aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Izuzetak od ove odluke su, između ostalih, humanitarni letovi, hitan medicinski prevoz, prevoz s ciljem traganja i spasavanja, te prevoz pošte i robe, kao i tehnički letovi bez iskrcavanja putnika i prinudna slijetanja, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ova odluka donesena je na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, a primjenjivaće se do 30. aprila do 24.00 časa.

Ministri su, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donijeli Odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje za potrebe prevencije, zaštite, tretmana oboljelih i suzbijanja pojave virusa korona, te zadužilo nadležne institucije, tijela i organe u BiH da provedu potrebne procedure za njen prihvat.

Riječ je o medicinskoj opremi, sredstvima i materijalima za detekciju zaraženih virusom SARS-KoV2, zaštitnoj opremi, sredstvima za dezinfekciju, privremenim objektima, terenskim bolnicama, agregatima, kao i finansijskoj pomoći.

Savjet ministara je usvojio Izvještaj Ministarstva odbrane o angažovanju Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u sprečavanju širenja korona virusa sa prijedlogom mjera.

Zaključeno je da ustupanje objekata Oružanih snaga u kojima su smješteni pripadnici Oružanih saga radi mjera predostrožnosti i zaštite ne treba provoditi do krajnje nužde i bez posebne odluke Predsjedništva BiH.

Ministarstvo odbrane će, u skladu sa raspoloživim resursima odobravati sredstva i opremu u koordinaciji sa Koordinacionim tijelom Savjeta ministara za zaštitu i spašavanje, a po prethodnoj procjeni ovog tijela da su iscrpljene mogućnosti i resursi opštinskih, kantonalnih i entitetskih
kriznih štabova formiranih za suzbijanje uticaja i širenje korona virusa.

Savjet ministara donio je zaključak kojim izražava opredjeljenje da se prvenstveno vanredne sjednice Savjeta ministara mogu održavati putem video konferencije, kada to okolnosti zahtijevaju, u vremenu stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH.

Generalni sekretarijat Savjeta ministara zadužen je da obavi sve potrebne tehničke aktivosti i osigura da se sjednice mogu održati putem video konferencije.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.