Košarac o migrantskoj krizi

U svakoj normalnoj državi ministar bezbjednosti bi podnio ostavku

  • 21.06.2018. 14:28

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je danas da niko ne može ni zamisliti kakvog posla imaju poslanici, a i građani sa ovakvim ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Draganom Mektićem koji u eskalaciji jedne ovako složene krize kakva je migrantska, niti zna šta radi niti šta govori.

"Prvo je na sebe preuzeo ovlaštenja koja mu ne pripadaju ni u ovom problemu sa migrantima, ali i u nekim ranijim situacijama, a sada kuka kako su političari neozbiljni i kako on ima tobože neke planove koje niko ne ferma", rekao je Košarac Srni upitan da prokomentariše Mektićevu izjavu da je juče čuo "veliku glupost odbornika Laburističke stranke u Opštinskom vijeću Velike Kladuše Elvire Abdić Jelenović" koja je predložila da se proglasi "ratno stanje na području BiH" zbog priliva migranata, kao i poslanika Lazara Prodanovića da se nasekirao zbog ubistva u Velikoj Kladuši, upitavši novinare "da li mogu da zamisle s kakvim političarima mi sjedimo i rješavamo probleme". 

Kada je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozoravao da BiH čeka talas migranata i da dolazi migranstka kriza, podsjetio je Košarac, Mektić se tada ismijavao i govorio da to Dodik govori iz skrivenih namjera, a danas se hvata za glavu i svako mu je kriv. 

"U svakoj normalnoj državi ministar bi, nakon ove situacije koja je, može se reći, van kontrole, podnio ostavku. Ali, niko iole ozbiljan od njega nije ni očekivao da bilo šta riješi, a očigledno niti da snosi odgovornost", zaključio je Košarac. 

Тагови: