Nebojša Radmanović

Najjednostavnije da SNSD, HDZ i SDA formiraju vlast na nivou BiH

  • 20.11.2018. 20:51

Bivši član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović smatra da je najjednostavnije da SNSD, HDZ BiH i SDA, koje su reprezentativni predstavnici svojih naroda, formiraju Savjet ministara i da bi to bila jedna komotna većina.

Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a, kaže da se ova stranka zalaže za što skorije formiranje vlasti na nivou BiH. 

"Smatramo da se vlast može formirati prije novogodišnjih praznika", rekao je Radmanović večeras za Televiziju N1. 

Radmanović kaže da pomirljivi tonovi koji su se danas mogli čuti u Predsjedništvu BiH daju nadu da će se tri člana Predsjedništva slagati o suštinskim pitanjima i da neće biti sukobljavanja u vezi sa nepotrebnim tumačenjima, kako je ranije bio slučaj. 

Govoreći o članstvu BiH u NATO, on je podsjetio da je stav Republike Srpske o ovom pitanju definisala Narodna skupština Rezolucijom o vojnoj neutralnosti i da je taj stav obavezujući za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 

"Nije iznenađenje što su druga dva člana Predsjedništva /Šefik DŽaferović i Željko Komšić/ za NATO savez", rekao je Radmanović. 

Radmanović kaže da je očekivao da će se DŽaferović i Komšić saglasiti sa Dodikom o potrebi odlaska visokog predstavnika iz BiH. 

"Svakome je jasno da nema prosperiteta sa visokim predstavnikom, da zemlja nije suverena kada ima neko iznad domaćih predstavnika. Visoki predstavnik mora otići", smatra Radmanović.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)