CIK BiH

Čak 21 nezavisni kandidat za predsjednika ili potpredsjednika RS

  • 17.06.2018. 10:21

Kandidaturu za funkciju predsjednika ili potpredsjednika Republike Srpske na oktobarskim opštim izborima podnio je čak 21 nezavisni kandidat.

Ovjerene kandidature kod Centralne izborne komisije (CIK) BiH za najznačajnije pojedinačne izborne funkcije u RS, pored rijetkih poznatih ličnosti, u najvećem broju dobili su potpuni anonimusi i ljudi koje čak ni detaljna pretraga na internetu ne pronalazi da su po bilo čemu prepoznatljivi u javnom ili političkom životu.

Na spisku ovjerenih nezavisnih kandidata za predsjednika ili potpredsjednika Srpske, među onim “poznatim”, nalazi se bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, zatim lider Udruženja građana “Istočna alternativa” iz Bratunca Vojin Pavlović, kao i poznati biznismen i bankar srpsko-američkog porijekla Slobodan Pavlović.

S druge strane, spisak “anonimusa” je mnogo duži. Na listi nezavisnih kandidata za predsjednika ili potpredsjednika RS, tako se, između ostalog, nalaze i izvjesni Aleksandar Đorić, zatim Dragica Josipović, Igor Matić, Anđelko Menjić, Darko Miletić, Igor Gašević, Muhamed Viteškić, Igor Jovanović, Željka Mičić, Obrad Lalić, Jovan Stevanović,  Dragomir Pandurević, Burim Dečaj, Gordana Kršić, Petar Radić, Slavko Sekulić.

Među uslovno poznatije likove s ovdašnje društveno-političke scene, ali i to samo za fanatične pratioce vijesti i ljude s ekstremno dobrim pamćenjem, mogu se svrstati Duško Košpić i Slavko Dragičević.

Prvi se u javnosti pojavio prije četiri godine, kada se preko medija bunio zbog neuspjelog pokušaja da na konkursu za prijem radnika u “Elektroprenos BiH” dobije posao, dok je drugi, uslovno poznatiji nezavisni kandidat Slavko Dragičević, u nekim ranijim izborim ciklusima takođe podnosio kandidature, ali kao član Unije socijaldemokrata BiH.

O razlozima zbog kojih je podnio kandidaturu u uslovima kad skoro da ne postoji ni teoretska šansa za pobjedu nad kandidatima dvije najveće polititičke koalicije, Željkom Cvijanović i Vukotom Govedaricom, lider “Istočne alternative” Vojin Pavlović za Srpskainfo objašnjava da je predstojeća kampanja najbolji način da javnosti pokaže program svog udruženja.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина