Osnovna škola "Branko Radičević"

Vlada Srpske izdvojila 1.200.000 maraka za proširenje škole

  • 13.06.2018. 13:21

Vlada Republike Srpske usmjerila je 1.200.000 KM iz klirinškog duga za rekonstrukciju i proširenje Osnovne škole /OŠ/ "Branko Radičević" u banjalučkom naselju Starčevica, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture.

Iz Ministarstva navode da je tender za izbor izvođača radova raspisan 5. juna, te da je realno očekivati da ugovor bude potpisan krajem jula ukoliko ne bude žalbi tokom procedure javne nabavke. 

"Rok za izvođenje radova je 120 dana", dodaju iz Ministarstva. 

Direktor OŠ "Branko Radičević" Darija Mićić rekla je Srni da će biti dograđeno devet učionica i istakla da će dodatni prostor od oko hiljadu metara kvadratnih omogućiti da nastava, umjesto u tri smjene, bude organizovana u dvije kao i u svim ostalim školama. 

Mićićeva kaže da, zahvaljujući novim prostorijama, nastava u popodnevnoj smjeni više neće počinjati u 15.10 časova, te učenici od drugog do petog razreda neće ostajati do 19.30 časova. 

Ona je navela da ovu školu pohađa 1.750 đaka u 67 odjeljenja i dodala da će u narednoj školskoj godini biti dva odjeljenja više. 

Mićićeva je zahvalila Savjetu roditelja i svim nadležnim institucijama koje su se zauzele za rješavanje ovog problema i normalno odvijanje nastave u najvećem banjalučkom naselju Starčevica. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević rekao je Srni da je dozvola za dogradnju objekta OŠ "Branko Radičević" izdata u ponedjeljak, 11. juna. 

"Proširenjem objekta biće riješen ovaj problem škole u koju je i ove godine upisan najveći broj prvačića u Republici Srpskoj", naglasio je Stanarević.