Grad Banjaluka

Mjesnim zajednicama po 2.500 KM za uređenje naselja

  • 16.06.2018. 19:54

Grad Banjaluka nudi 2.500 konvertibilnih maraka za projekte uređenja u naseljima, a poziv za učešće dobile su sve mjesne zajednice. Ukoliko uočite nešto što treba poboljšati, vaše komšije se slažu s tim, a korisno je za cijelo naselje, projekat će biti usvojen. Uređivati se mogu objekti, zelene površine, dječija igrališta i sl. 

"Objavili smo 11. juna novi javni poziv za 2018. godinu, koji ostaje otvoren 30 dana, i očekujemo da po njegovom završetku imamo prijedloge određenih projekata koje delegiraju mjesne zajednice putem svojih organa," kaže Sanja Pavlović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu grada Banjaluka. 

Ako kod nekih projekat ne prođe, drugi mogu dobiti sredstva za još jedan, poručuju iz gradske uprave. Iz mjesnih zajednica pozivaju sugrađane da se uključe u proces, kako bi bili odabrani najbolji projekti. 

"Imaju pravo svi predlagati, pa da uradimo nešto. Da udružimo ta sredstva, u pet hiljada maraka, pa da vidimo nešto što se može uraditi za građane. Nije bitno da li je Lauš 1 ili 2, Lauš je jedan i nerazdvojiv," kaže Nebojša Matić, predsjednik mjesne zajednice Lauš 1.

"Ovaj centralni dio mjesne zajednice Borik 2 dosta je urban i ima dosta riješenu komunalnu infrastrukturu, osim nekih sitnih problema koje ćemo pokušati da realizujemo, u čemu nam pruža pomoć lokalna zajednica, kao i svim drugim mjesnim zajednicama," rekao je Drago Dragić, predsjednik savjeta mjesne zajednice Borik 2.

Ovo je druga godina od kako grad Banja Luka izdvaja sredstva za poboljšanje uslova i uljepšavanje naselja. Građani se nadaju, ne i posljednja. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином