Veselim dvorištem trči trinaestero djece, gimnazijalci im donijeli poklone

21:31, 28.12.2017.
Thumbnail

Graja i dječiji osmijesi u porodici Vasiljević u Grabovici kod Doboja. Kroz dvorište u kojem žive tri brata trči trinaestoro djece.

Sedmoro su školarci, ima i dvadesetogodišnjaka, a najmlađoj Lidiji je trinaest mjeseci. Sve su ih obradovali gimnazijalci. Mjesec dana u školskom holu za njih su prikupljali slatkiše i novac

„Tako da je cijela škola  učestvovala i mi smo od novca koji smo skupili kupili određene higijenske potrepštine koje smo donirali porodici“, rekla je  Bogdana Đurić, učenica Gimanzije Jovan Dučić Doboj.

Slatkišima su se obradovala djeca, a stariji kažu i higijenski paketi dobro su  došli. Praška za veš u višečlanoj porodiici uvijek fali.

„Djeci u školi treba svaki dinar. Prašak, šampon, sve nam je potrebno. Pelene kupujem svaki mjesec", kaže Radmila Vasiljević, majka šestoro djece.

Dva sina su napravili kuće, ali najmlađi dijeli krov s nama, desetoro nas je, kaže baka Nada. Dječiji dodatak  i penzija se brzo potroše.

„Nekad koju dnevnicu možemo zaraditi.  Povrće sebi sijemo, to ne uzimamo što je najvažnije, premećemo dan za dan“, kaže Nada Vasiljević.

Nekoliko narednih biće lakši zahvaljujući humanim gimanzijalcima. Akcije organizuju svake godine, a ranije su pakete dijelili djeci sa posebnim potebama i bez roditeljskog staranja. Za Vasiljeviće su saznali od Crvenog krsta koji im je obezbijedio i prevoz do njih.