Venger: Biću trener i sljedeće sezone, u Arsenalu ili ne

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 12:44, 17.02.2017

Francuski fudbalski stručnjak i dugogodišnji menadžer Arsenala Arsen Venger je potvrdio da će i sljedeće sezone sigurno raditi posao kojim se bavi, bez obzira na to da li će napustiti Topnike ili ne.

Šezdesetsedmogodišnji Venger se oglasio nakon jedne od najturbulentnijih sedmica u njegovoj 21-godišnjoj karijeri na klupi Arsenala. Poslije poraza rezultatom 1:5 od Bajerna, mnogi bivši igrači Topnika su izjavili da je vrijeme da Francuz ode. Njegov ugovor ističe na kraju sezone, a konačnu odluku o tome da li će prihvatiti novi ugovor ili ne, donijeće u martu ili aprilu.

“Bez obzira šta se dogodi, biću trener i sljedeće sezone. Da li će to biti ovdje ili negdje drugdje, sigurno ću biti trener. Kada sam rekao da ću odluku donijeti u martu ili aprilu, to je značilo da još ne znam šta ću učiniti. Navikao sam na kritike, u životu je važno raditi ono što mislite da je ispravno, a sve ostalo je osuđivanje. Ja sam javna ličnost i to moram prihvatiti te se ponašati u skladu s mojim vrijednostima. Puštamo svima da sude i kritikuju, moramo ne nositi s tim, takav je život”, izjavio je Venger.

On je u Arsenalu od 1996. godine, ali bi mogao otići na kraju sezone.

“Čak iako odem, Arsenal neće dobiti svaku utakmicu u budućnosti. Nije baš da je Arsenal osvojio pet titula prvaka Evrope prije mog dolaska. Važno je da klub donosi ispravne odluke u budućnosti, stalo mi je do Arsenala i njegova budućnost mi je bitna. Želim da klub bude u sigurnim rukama. Svi su razočarani, moramo se organizovati i fokusirati na sljedeću utakmicu. Takođe, trebamo razmišljati o pravim problemima, a ne o mojoj budućnosti. Ne treba tražiti izgovore”, jasan je bio Venger.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone