Velika istina o seksu u troje!

09:39, 12.10.2017.
Thumbnail

Današnji studenti možda razmišljaju i pričaju slobodnije o seksu u troje u odnosu na prijašnje generacije, ali malo ih to u stvari i uradi.

Čak i kada su prikazivanja i razgovori o raznim oblicima seksualnosti postali češći i otvoreniji, istraživanja pokazuju kako mlade ljude sve manje zanima seks.

 

Postoje znatne razlike u tome koliko, i kako, heteroseksualni studenti žele iskusiti seks u troje.

Rezultati istraživanja pokazuju da, dok su studenti otvoreni prema ideji da drugi imaju seks u troje, njihov je lični interes još uvijek ograničen strahom da će biti stigmatizovani za seksualnu aktivnost s istim polom, u slučaju muškarca.

stikle seks

Muški studenti su prosječno dva puta više bili zainteresovani za seks s dvije partnerke nego za seks s partnerkom i partnerom.
“To pokazuje kako naše društvo posmatra istopolno ponašanje”, rekla je dr. Thompson.“Mediji i društvo daju znakove kako je kul ili seksi kada su dvije žene zajedno, ali ne i kada su dva muškarca. Na to se gleda s neodobravanjem.”
Muške studente interesuje seks u troje s još jednim muškarcem otprilike koliko žene uopšte interesuje seks u troje.

studenti su rekli kako bi radije imali seks u troje s ljudima koje znaju, iako je to bilo više izraženo kod žena.
Jedan od razloga zašto ljudi biraju seks u troje s bliskim osobama je i to da još uvijek postoji strah od osude.
Studija je pokazali i da su muškarci spremniji iskusiti seks u troje s partnerkom, dok su žene manje spremne dodati treću osobu svojim intimnim partnerima.

(Daily Mail)