Vaterpolisti Banjaluke odbranili titulu šampiona BiH, slijedi LEN Kup

20:19, 17.07.2017.
Thumbnail

Vaterpolisti Banjaluke odbranili su titulu šampiona BiH u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji. U ovom klubu kažu da su zadovoljni što su obogatili riznicu trofeja, ali ipak priznaju da to nije bi težak zadatak i da u okvirima BiH nemaju rivala po mjeri.

"Zato smo se i okrenuli takmičenju u Prvoj B ligi Srbije", kaže Slobodan Grahovac, prvi čovjek ovog kluba.

On smatra da je najveći problem za razvoj bh vaterpola - nedostatak infrastrukure.

"Uslovi za razvoj vaterpola uvijek su bili jako loši, prije svega zbog nedostatka infrastrukture. Okruženje nam ide u prilog. Tu se nalazi veliki broj jakih reprezentacija, nalazimo se u eipicentru dešavanja. Ipak, nedostatak infrastrukture i loša ekonomska situacija ne dozvoljavaju nam da razvijamo vaterpolo više od onoga što radimo sada", rekao je Slobodan Grahovac, predsjednik VK "Banjaluka":

Ipak, kaže Grahovac, ovaj klub ide korak po korak, a naredni je da budu domaćini turnira LEN Kupa. Ono što je do njih, vaterpolisti Banjaluke su uradili, na potezu su nadležne institucije.

"Neophodno je da do polovine avgusta uplatimo sredstva za kotizaciju u iznosu od 4.500 evra. Resorno ministarstvo nam je obećalo pomoć. Trebaće nam još sredstava da učestvujemo, ali ako budemo domaćini, onda će to biti dosta jeftinije", kaže Slobodan Grahovac.

Vaterpolo klub "Banjaluka" tako ima priliku da postane prvi klub iz BiH koji ce da nastupi u nekom evropskom vaterpolo takmicenju. Tokom kvalifikacionog turnira odmjerili bi snage sa još tri ekipe, a dvije najbolje izborile bi plasman u narednu rundu takmicenja.