Uređenje dječijih igrališta i autobuskih stajališta

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 12:50, 18.05.2017

Po nalogu Odjeljenja za komunalne poslove, na više lokacija u gradu počelo je sređivanje dječijih igrališta, sportskih terena, nadstrešnica na autobuskim stajalištima i druge komunalne opreme.

Kako je pojasnio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, ovi poslovi se izvode u okviru redovnog održavanja komunalne opreme.

“Riječ je o popravci raznih oštećenja na igralištima, sportskim terenima i na nadstrešnicama koje su nesavjesni pojedinci oštetili a na nekim otuđili i krov. Radovi se odnose i na održavanje kontejnera, korpi za otpatke, klupa, platoa za kontejnere, zaštitnih ograda i stubića”, precizirao je Bilčar.

kluba BL

Prema njegovim riječima, do sada su sanirana dječija i sportska igrališta u Drakuliću, u Ulici Sime Matavulja, Beogradskoj ulici u Boriku, u Ulici Save Ljuboje i kod Zelenog mosta, zatim saniran je dio teniskih terena u Parku „Mladen Stojanović“, te uređene klupe u Parku „Petar Kočić“.

Na većini ovih igrališta, zamijenjeni su lanci na ljuljaškama i sjedalice, lakirane konstrukcije i klupe, postavljeni novi lanci na gumama za ljuljanje, popravljeni obruči za koš i stavljene mrežice.

“Što se tiče održavanja nadstrešnica na autobuskim stajalištima, sanirali smo ih u Ulici Tešana Podrugovića kod MZ Vrbanja i kod broja 19, u Ulici Stanka Božića Kobre, u Subotičkoj ulici kod br. 30 i u Ulici Đure Damjanovića kod broja 47”, naveo je Bilčar.

AUTOBUS NADSTRESNICA

Osim pomenutih radova, tokom godine će se nastaviti i po potrebi vršiti i drugi sanacioni radovi na oštećenoj komunalnoj opremi.

Izvođač radova je preduzeće „MG Mind“ d.o.o. iz Mrkonjić Grada. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 42.943 KM.

Činjenica je da se znatan dio ovih sredstava troši na popravak uništene komunalne opreme od strane neodgovornih pojedinaca. Zato i ovim putem apelujemo na građane da svi zajedno čuvamo imovinu, jer je sigurno da se sredstva koja se daju u obnavljanje namjerno uništene opreme mogu usmjeriti u izgradnju nove komunalne opreme. Molimo građane da sva zapažanja vezana za uništenu ili oštećenu opremu prijave u Odjeljenje za komunalne poslove, na telefon broj: 244-593 ili komunalnoj policiji (tel. 306-464).

(ATV)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone