Upozorenje ugostiteljima: Prevarant prikuplja naknadu za autorska prava!

14:27, 10.01.2018.
Thumbnail

Asocijacija kompozitora muzičkih stvaralaca upozorava da javnost na lažno predstavljanje i prikupljanje naknade i ime AMUS-a.

"Ne sklapajte bilo kakave ugovore, niti u gotovini plaćajte autorsku muzičku naknadu, navodno AMUS-u, osobama koje eventualno dođu u vaš ugostiteljski objekat", navode u saopštenju.

Prema saznanjima AMUS-a dobijenim od ugostitelja, Igor Kučinović, protiv kojeg je podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu, i dalje vrši naplaćivanje autorske muzičke naknade u gotovini, lažno se predstavljajući i koristeći falsikovani pečat i potpis generalne direktorice Stručne službe AMUS-a.

"O novim dokazima prikupljenim od ugostitelja upoznali smo nadležno tužilaštvo, policiju i SIPA-u. Naglašavamo da je jedini legalan način plaćanja autorske muzičke naknade AMUS-u putem transakcijskog računa AMUS-a kod komercijalne banke, koju je korisnik obavezan platiti po ispostavljenoj fakturi sa fiskalnim računom AMUS-a, a nikako u gotovini bilo kome", stoji u saopštenju.

"Ukoliko vam se obrati Igor Kučinović ili bilo ko drugi predstavljajući se ispred AMUS-a, a da prethodno niste obaviješteni iz centrale ili podružnice AMUS-a o dolasku, molimo vas da odmah pozovete najbližu policijsku stanicu i AMUS kako bi spriječili istaknute radnje ovog pojedinca i dalje nanošenje štete, kako AMUS-u tako i korisnicima. Ističemo da plaćanjem autorske muzičke naknade Igoru Kučinoviću ili bilo kojem drugom licu koje se lažno predstavlja, nije izvršeno izmirenje obaveza prema AMUS-u u pogledu autorskih muzičkih prava, nego ste i dalje u obavezi izvršiti isplatu duga", upozorava se u saopštenju Asocijacije kompozitora muzičkih stvaralaca.

(ATV)