Upitna sjednica Doma naroda PS BiH; Rodić potvrdio - ne dolazim na sjednicu

07:44, 20.03.2017.
Thumbnail

Srpski delegat u Domu naroda Paralamentarne Skupštine BiH Dragutin Rodić iz DNS-a, potvrdio je za RTRS da neće doći na sjednicu, o čemu je Kolegijum obaviješten.

To je stav SNSD-a i DNS-a i u skladu je sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, dodao je Rodić. Na sjednici se, sasvim izvjesno, neće pojaviti ni SNSD-ovi delegati Sredoje Nović i Nebojša Radmanović, tako da nedolaskom tri srpska delegata nema kvoruma za sjednicu.

U Klubu Srba su i delegati SDS-a Ognjen Tadić i Darko Babalj. Podsjećamo, zbog krize koju je izazvao Bakir Izetbegović neustavnim potezom podnošenja zahtjeva za reviziju, posljednjoj sjednici Predstavničkog doma sedmog marta nisu prisustvovali poslanici SNSD, dok su SDS-ovi prisustvovali, ali nisu glasali.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić smatra da sutra u Sarajevu neće biti održana sjednica ovog doma s obzirom na to da je obaviješten da joj neće prisustvovati tri od pet delegata iz kluba srpskog naroda.
Tadić je potvrdio za Srnu da su ga kontaktirali delagati Sredoje Nović i Nebojša Radmanović iz SNSD-a, te informisali da oni i Dragutin Rodić sutra neće doći na sjednicu Doma naroda.

Prema njegovim riječima, ukoliko Nović, Radmanović i Rodić ne dođu na sjednicu, neće biti kvoruma, pa tako ni sjednice.
Prema predloženom dnevnom redu, delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da sutra u prvom čitanju i po skraćenom postupku razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH.

RTRS/SRNA