Umjesto pregovora novi protesti radnika Banje Dvorovi

09:19, 02.10.2017.
Thumbnail

Umjesto najavljenih pregovora o rješavanju problema Banje Dvorovi, kod Bijeljine, radnici u štrajku održaće danas novi protest, najavljeno je iz Sindikalne organizacije Banje.

Sindikat je pred istek još jednog roka koji su štrajkači dali gradskoj vlasti za pregovore obaviješten iz Skupštine grada da se za danas zakazani sastanak sa gradonočelnikom Bijeljine Mićom Mićićem odgađa zbog njegovog puta u Rusiju.

U Gradskoj upravi Srni je rečeno da Mićić cijele sedmice neće biti u Bijeljini jer je na službenom putu u Rusiji sa delegacijom Privredne komore Republike Srpske.

Radnici koji štrajkuju od 11. septembra održaće protest ispred Banje Dvorovi kako bi informisali javnost o svojim daljim aktivnostima.

Danas je istekao rok koji su radnici dali rukovodstvu i Gradskoj upravi Bijeljine da riješe probleme blokade računa Banje i sedam neizmirenih plata.

Ovim dogovorom postignutim sa Mićićem spriječeni su najavljeni protesti 52 štrajkača ispred sjedišta gradske vlasti u Bijeljini.

Rukovodstvo Banje trebalo je da izađe pred gradonačelnika i Sindikat
sa finansijskim izvještajem o poslovanju i planom za rješenje krize.

Račun Banje Dvorovi u Bijeljini u avgustu je zbog dugova blokirala Poreska uprava Republike Srpske, a akumulirani dug je početkom ove godine bio gotovo dva miliona KM.

(Srna)