Ujedinjena Srpska i Izvorni SDS postali jedna stranka

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 20:33, 18.03.2017

Izvorna Srpska demokratska stranka sa svojih šest odbora i Ujedinjena Srpska od sada su jedno.

Do juče u istom poslaničkom klubu, Nenad Stevandić i Slavko Dunić, a od sada, kažu, i sa istim imenom – Ujedinjena Srpska.

“Svaki dan možemo da kažemo da napredujemo i što smo našli jednu vrstu vakcine za ovu najgoru srpsku bolest – nesloga, podjela koje su, da kažemo, uzrok svih naših propadanja i koje mogu da nanesu veliku štetu RS”, smatra Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Izabrali su i članove Predsjedništva: iz Gradiške – dosadašnjeg predsjednika Opštinskog odbora Izvorne SDS Tihomira Mihajlovića i narodnog poslanika Slavka Dunjića. Iz Kotor Varoša je izabran Slavko Đukić, a za člana Predsjedništva iz Izborne jedinice pet izabran je bivši funkcioner SDS-a Dušan Stojčić. Do većih promjena zbog ujedinjenja, ipak, neće doći.

“Pa u parlamentu ništa se posebno neće mijenjati, jer ja sam i gospodin Stevandić u zajedničkom klubu, samo ćemo nastaviti i nadam se da ćemo i uspjeti i dodati jedan mali prefiks ujedinjena”, rekao je Slavko Dunjić, potpredsjednik Ujedinjene Srpske.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će se ujedinjenju pridružiti i Zlatko Maksimović iz Bijeljine, Stevandić je rekao da su vrata svima otvorena. Već za dvije sedmice najavljuju i proširenje ove stranke u Hercegovini.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone