Uhapšena trojica mladića: Zapalili dva automobila

21:49, 14.04.2017.
Thumbnail

Zenička policija je nakon opsežnih istražnih radnji uspjela riješiti krivična djela paljevine automobila na području Zeničko-dobojskog kantona.

Inspektori kriminalističke policije MUP-a ZDK, u saradnji s nadležnim operativnim timovima policije MUP-a Tuzlanskog kantona identifikovali su tri osobe za koje postoji osnov sumnje da su izvršile paljevine dva automobila na području Zenice.

Intenzivnim istražnim aktivnostima u zajedničkoj akciji policije iz Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, tri osobe C.E., rođen 1991. godine, Ć.E., rođen 1995. godine i K.A., rođen 1994. godine, svi iz Tuzle, danas su lišene slobode i u skladu sa zakonskim odredbama provedene su i zadržane u prostorijama za zadržavanje MUP-a ZDK.

Prema do sada dobijenim informacijama za ove osobe postoji osnov sumnje da se u dogovorima s drugim osobama izvršile zapaljenja privatnih automobila.

Automobili su zapaljeni u kasnim noćnim satima 8. aprila u zeničkim ulicama Blatuša i Bilimišće, a usljed požara na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta. Izvršenim uviđajnim radnjama, te prema prikupljenim tragovima i dokazima, utvrđeno je da se u oba slučaja radilo o namjernim paljevinama, izazvanim najvjerovatnije djelovanjem otvorenog plamena i lako zapaljive tečnosti.

Nakon obavljenih istražnih razgovora sa osobama lišenim slobode inspektori kriminalističke policije će odrediti dalje mjere i radnje s obzirom na to da se radi o teškim krivičnim djelima i ugoržavanju bezbjednosti građana. Istraga o ovim krivičnim djelima je u toku.

(Fena)