U velikoj akciji "Praznik" 21 uhapšeno zbog droge

12:33, 20.03.2017.
Thumbnail

Na području Hercegovačko-neretvanskog, Zapadno-hercegovačkog i Kantona Sarajevo, te Istočnog Sarajeva danas je pretresena 31 lokacija i uhapšeno 21 lice osumnjičeno za proizvodnju i trgovinu droge, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

U ovoj akciji kodnog naziva "Praznik" učestvovalo je više od 300 policijskih službenika Sipe, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-ova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Ova lica uhapšena su po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu zbog sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, saopšteno je iz Sipe.

Prilikom pretresa lokacija pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku.

Uhapšena lica će tokom dana biće kriminalistički obrađena, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o njihovom statusu.

U saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo, koje je objavljeno ranije, navodi se da je prilikom pretresa pronađena i oduzeta veća količina droge, opreme za proizvodnju i preprodaju droge, mobilni telefoni, računarska oprema, novac, vatreno oružje, municija, eksplozivne naprave, dokumentacija i jedan automobil.

(Srna)