U SDS-u šokirani Bojićevom odlukom

17:22, 07.03.2018.
Thumbnail

Predsjednik SDS Vukota Govedarica najavio je da će razgovarati sa poslanikom u Predstavničkom domu BiH Borislavom Bojićem nakon njegove odluke da napusti stranku.

Na pitanje zbog čega je dan ranije tvrdio da Bojić ostaje u SDS i da je sve drugo laž i spinovanje, Govedarica kaže da je takvu izjavu dao upravo na osnovu jučerašnjeg razgovora s Bojićem.

– Bio sam uvjeren da do toga neće doći. I danas smo razgovarali drugim povodom i ništa nije nagovještavalo da napušta SDS. Svaka druga vrsta mog komentara na ovu temu nije korektna sve dok ponovo ne obavim razgovor s Bojićem – kaže Govedarica.

I zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Mladen Bosić, iznenađen je Bojićevom odlukom ističući da je to veliki šamar ovoj partiji.

– Moram da kažem da me ta vijest potresla. Ne znam ko bi mogao pomisliti i reći da to nije udar na stranku – izjavio je Bosić novinarima.

On je rekao da je sa Bojićem razgovarao prije sat vremena i da nije bilo nikakvih naznaka o toj odluci.

– Očigledno je da su predsjednik SNSD Milorad Dodik i neki drugi to znali. Ne znam zašto se to dogodilo i šta su razlozi. Znam da je govorio da je nezadovoljan relacijama unutar stranke na lokalnom nivou – rekao je Bosić.

Izrazivši žaljenje zbog Bojićeve odluke, Bosić je napomenuo da je Bojić čovjek koji zaslužuje svako poštovanje i da je on izuzetan borac koji je bio dugo vremena u SDS-u na najvišim funkcijama.

Ranije danas, šef Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu BiH Aleksandra Pandurević, izjavila je da su svi u stranci šokirani Bojićevom odlukom i da takvu namjeru nikada nikome nije saopštio.

– Za njegov potez smo saznali iz medija. Nadam se da će gospodin Bojić ohladiti emocije i da ovo nije njegova konačna odluka. Znamo da je imao sukob sa lokalnim rukovodstvom SDS u Prijedoru, ali je činjenica da je stranka stajala iza njega – izjavila je Pandurevićeva.

(Srna, Blic)