U Sarajevu predstavljena redizajnirana Škoda Octavia

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 14:21, 15.03.2017

U kompaniji Porsche BH d.o.o. ,koja je generalni uvoznik za marku Škoda, u Škoda salonu u Sarajevu je predstavljena redizajnirana Škoda Octavia.

Od 1959 do danas model Octavia je apsolutni „best seller“ marke Škoda. U svijetu je prodato više od pet miliona jedinica modela Octavia.

U Bosni i Hercegovini je apsolutni lider u svom segmentu. Zanimljiv podatak je da je svako 12 registrovano vozilo u BiH Škoda Octavia. Od 1996 do danas u BiH je isporučeno nevjerovatnih 13.000 Octavia.

OCTAVIA 5

O pomenutom novom modelu marke Škoda i njenim novim funkcijama govorili su Senad Olovčić, direktor kompanije Porsche BH d.o.o. i Vedad Terzić-brend menadžer marke Škoda za BiH tržište.

Nova Octavia ima potpuno nova, razdvojena dnevna svjetla . Novi dizajn prednje maske i haube, u kombinaciji sa novim svjetlima za maglu, čine ovaj model elegantnijim i „utegnutijim“.OCTAVIA 4

Za bolji komfor i bolje upravljanje u zavojima zaslužna je proširena zadnja osovina i MultiLink. Zadnja osovina je proširena za dodatnih +20mm. Nova Octavia, po prvi put, ima mogućnost prednjih svjetala u ful LED tehnologiji.

Brojni asistenti povećavaju sigurnost modela kao npr. senzor mrtvog ugla, asistent za upravljanje prikolicom, adaptivni tempomat itd. Parkiranje vozila je znatno lakše uz Area view sistem kamera. Četiri kamere koje se nalaze na vozilu omogućavaju pregled okoline vozila za 360 stepeni na medija uređaju.OCTAVIA 2

Nove stavke kao npr. grijani upravljač i preklopivi stolići na prednjim naslonima daju duh luksuza i višeg segmenta.

Ekrani medija uređaja su znatno povećani. Veličina ekrana se kreće od 6,5“ do 9,2“ u zavisnosti od medija uređaja.

Nova Octavia dolazi sa Škoda Connect sistemom. Škoda Connect nam omogućava konstantnu povezanost mobilnog uređaja ili PC-a sa vozilom.

Paleta benzinskih agregata: 1.2 TSI (86KS), 1.4 TSI (150 KS/DSG), 2.0 TSI (230 KS/DSG).OCTAVIA 1

Paleta dizel agregata: 1.6 TDI (90KS), 1.6 TDI (115 KS/DSG), 2.0 TDI (150 KS/DSG/4X4), 2.0 TDI (184 KS/DSG/4X4).

Nova Octavia dolazi u dvije izvedbe, Limo i Combi. Početna cijena modela sa benzinskim agregatom je 28.900 KM, a početna cijena modela sa dizel agregatom je 32.300 KM.

(PR)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone