U Novom Gradu dva lica uhapšena zbog nelegalnog prepisa vozila

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 15:49, 07.04.2017

U pretresu na dvije lokacije pravnih lica koja se bave osiguranjem motornih vozila u Novom Gradu, policija je pronašla bjanko ovjerene kupoprodajne ugovore firme za prepis vozila iz Cazina, kao i kupoprodajne ugovore i punomoći za zastupanje prilikom osiguranja, registracije i odjave vozila, za koje postoji sumnja da su falsifikovani.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor danas je saopšteno da su lica čiji su inicijali R. P. iz Novog Grada i R. Đ. iz Prijedora, kao zaposleni osiguravajućih društava iz Novog Grada, vršila prepis vozila na obrascima firme za prepis vozila iz Cazina, kao i osiguranje, registraciju i odjavu vozila na osnovu punomoći koje nisu potpisali njihovi davaoci.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad došli su do osumnjičenih u akciji kodnog naziva “Ugovor” nakon saznanja da se dva osiguravajuća društva u Novom Gradu bave privrednim kriminalom.

Poslije kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu u Banjaluci biće dostavljen izvještaj protiv R. P. za počinjena krivična djela neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem i posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Protiv R. Đ. biće dostavljen izvještaj za krivično djelo neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone