U koaliciji "Domovina" tvrde da su jedinstveni

15:56, 21.09.2017.
Thumbnail

Koalicija "Domovina" nastaviće rad u Narodnoj skupštini Republike Srpske u punom kapacitetu i jedinstveno, izjavio je danas poslanik iz ove koalicije Admir Čavka /SBB/.

On je izrazio nadu da će Klub poslanika ove koalicije ostati jedinstven do kraja mandata.

Čavka je nakon današnjeg sastanka Kluba poslanika koalicije "Domovina" u proširenom sastavu, koji je inicirao SBB, a kojem su prisustvovali i predstavnici stranaka koje čine tu koaliciju, izjavio da je danas izabran šef ovog kluba.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Senad Bratić /SDA/ rekao je da je ovom sastanku prisustvovao i kao član radne grupe koja je imenovana ispred SDA za pregovore sa drugim političkim subjektima radi "što kvalitetnijeg i šireg nastupa probosanskih stranaka u Srpskoj".

On je istakao da SDA podržava rad koalicije "Domovina", sa željom da se vidi kako da se popravi stanje povratnika u Republiku Srpsku.

Bratić je rekao da će Klub "Domovina" zauzeti stav o tome da li će učestvovati na narednom zasjedanju Narodne skupštine Srpske neposredno pred njen početak.

Predstavnik HSP-a Vinko Jakić navodi da je u "Domovini" bilo određenih trzavica zato što je SDA uzurpirala rad koalicije i nije se držala ranije potpisanog sporazuma, ali da su se na današnjem sastanku te stvari ispravile.

Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sadik Ahmetović, koji pripada nezavisnom bloku, rekao je da je koalicija "Domovina" dobar projekat za Bošnjake i Hrvate u Srpskoj, ali da se pretvorio u nešto što nije bio zajednički interes povratnika na područje Republike Srpske.

Osim Kluba poslanika koalicije "Domovina" današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici stranaka koje čine tu koaliciju.

(Srna)