-
Poslednje Vijesti:

U Ivanici srpski povratnici u potpunom mraku, blokirali granicu

ivanica protest ATV VIDEO
Autor: ATV Datum objave: 11 January 2017, 20:06

POVEZANO

Sedmi dan smo u potpunom mraku, i ovako se više ne može, poručili su danas mještani Ivanice koji su na sat vremena blokirali granični prelaz od Trebinja prema Dubrovniku. Snijeg je srušio električni stub i ostavio ih bez struje.

Nadležni, kažu, ne rade ništa, pa su stvari uzeli u svoje ruke. Da apsurd bude veći, kažu mještani, sa Evropskom unijom dijeli ih samo granični prelaz.

“Dalekovod za Dubrovnik, obnovili su ljudi iz Trebinja i bili spremni da obnove i ovaj naš, ali ovi iz Ravnog su im rekli da to nije njihova nadležnost, i tako smo sedmi dan bez struje, a kad nemamo struju automatski nemamo ni vodu, pošto dobijamo vodu iz Čatrnja. Popucale su cijevi ljudima po kućama od vode, nemamo telefonskih linija”, rekao je Aleksandar Miličević, mještanin Ivanice.

Iz opštine Ravno, kojoj pripadaju, nije došao niko. Računi su, ipak, stigli na vrijeme, a na njima i čestitka za praznike. I tako već godinama. To je, tvrde srpski povratnici u Ivanici, treća godina za redom kako Božić proslavljaju u mraku. Namjerno ili slučajno, kažu, odavno su zanemareni.

Protest je, kažu u Ivanici, koju od Dubrovnika dijeli svega nekoliko kilometara, samo upozorenje. Ako struju uskoro ne dobiju, granični prelaz blokiraće do daljnjeg. Iz Elektroprivrede Herceg Bosna, stiže obećanje. Na popravci kvara se, tvrde, radi, pa bi struje moglo biti već sutra.