Tužilaštvo nije upoznato o izmještanju migranata

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 15:37, 18.05.2018

Tužilaštvo BiH saopštilo je da od nadležnih institucija nije informisano o donošenju odluke o izmještanju migranata sa područja Sarajeva u Salakovac kod Mostara i najavilo da će u ponedjeljak 21. maja biti održana vanredna sjednica Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u BiH.

Iako je vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Gordana Tadić predsjedavajuća Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, ona nije bila pozvana na održavanje Koordinacionog sastanka, koji je održan u ponedjeljak u Savjetu ministara, navodi se u saopštenju.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH danas je oko 11.30 časova informisan iz Sipe o situaciji i problemu vezanom za zaustavljanje konvoja sa migrantima u blizini Konjica od policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, nakon čega je dao instrukcije za vršenje potrebnih provjera u vezi sa svim okolnostima ovog događaja, kako bi se navedena situacija što prije razriješila.

Zbog cijele situacije Tadićeva će za ponedjeljak 21. maja, zakazati vanrednu sjednicu Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u BiH, na koju će biti pozvani zvaničnici relevantnih institucija BiH i međunarodnih organizacija s ciljem što bržeg riješavanja problema vezanih za povećan broj migranata na području BiH.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone