Tunel Kalovita vrata rekonstruisan, Jahorina spremna za turiste

19:56, 14.12.2017.
Thumbnail

Kalovita vrata su rekonstruisana nakon 40 godina pa je taj tunel, koji je i ulazna kapija u Pale, otvoren za saobraćaj čime je otklonjena i posljednja prepreka za uspješan početak skijaške sezone.

Nije prošlo bez visokih zvanica i crvene vrpce.

"Požurili smo zbog turističke sezone kako bi skijašima omogućili prolaz", rekao je Nenad Nešić, v.d.direktora Puteva RS.

“Tunel je bio veoma ruiniran i bio mu je potreban ovakav zahat, tako da je sada prolaz siguran, čime je riješen dugogodišnji problem”, kazao je  Milorad Dodik, predsjednik RS.

U tunelu, doduše, ima još posla mimo onog koji je, dosad, plaćen milion i po maraka. Postavljaće se video nadzor i bežični internet kako bi bio i jedan od najmodernijih. Kalovita brda su nezaobilazna na putu prema Jahorini gdje je otvorena skijaška sezona od koje se mnogo čekuje.

"Sve je bukirano, rezervacije nam stižu sa svih strana, ali najviše računamo na goste iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore", rekao je Dejan Ljevnaić, v.d. direktora OC “Jahorina“.

"Šta smo uradili i koliko govori i činjenica da smo otvorili skijašku sezonu prije svih u regionu", rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC “Jahorina“.

Skijašku sezonu otvorio je predsjednik Republike. Uz vatromet i koncert poznatih pjevača, to je odlična planinska uvertira za predstojeće praznike.