Tuča maloljetnika: Jednom proboden grudni koš, četvorica na hirurgiji

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 18:07, 25.02.2017

Šesnaestogodišnji Nišlija D.S. izboden je sinoć u zakazanoj tuči u Đerdapskoj ulici ispred OŠ „Duško Radović“, a još četvorica maloljetnika su završila na Dječjoj hirurškoj klinici zbog dobijenih batina.

Krvavu tuču je prekinula policija, djeca su se razbježala, a u toku je intenzivna potraga za maloljetnikom koji je potegao nož.

D.S. je zbrinut na Dječjoj hirurškoj klinici i nije životno ugrožen, a ostali povrijeđeni danas će na sopstveni zahtjev napustiti bolnicu.

Stanari ove ulice u niškom naselju Duvanište kažu da ništa nije nagovještavalo tragediju.

“Primjetili smo grupu maloljetnika koji su se koškali, dok su ovi oko njih navijali i slikali ih. Tek kad su se razbježali, posumnjali smo da se nešto ozbiljno dogodilo”, kaže jedan Nišlija koji živi u blizini škole.

Kako se saznaje, D.S. je zadobio jedan ubod nožem u desnu stranu leđa koji mu je probio plućnu maramicu. P.Đ. (17), P.V. (16), B.Đ. (17) i Đ.V. (15), koji su takođe učestvovali u sukobu zatečeni su sa lakšim povredama u ulici Patrisa Lumumbe gdje ih je preuzela Hitna pomoć i takođe ih prebacila u bolnicu.

Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Dječje hirurške klinike, saopštio je da je D.S. u stabilnom stanju.

“Pacijent je zadobio ubodnu ranu grudnog koša što je dovelo do pneumotoraksa, prisustva krvi i vazduha u plućima, pa je odmah operisan. Ostala četvorica maloljetnika primljena su sa oguljotinama i kontuzijama koje su okarakterisane kao lake tijelesne povrede” – saopštio je Živanović.

Niška policija je saopštila da je u toku intenzivna potraga za napadačem na maloljetnika. Kako se saznaje, još nije pronađeno ni oružje napada jer ga je izvršilac najvjerovatnije odnio sa sobom.

(Telegraf)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone