Tuča maloljetnika: Jednom proboden grudni koš, četvorica na hirurgiji

18:07, 25.02.2017.
Thumbnail

Šesnaestogodišnji Nišlija D.S. izboden je sinoć u zakazanoj tuči u Đerdapskoj ulici ispred OŠ „Duško Radović“, a još četvorica maloljetnika su završila na Dječjoj hirurškoj klinici zbog dobijenih batina.

Krvavu tuču je prekinula policija, djeca su se razbježala, a u toku je intenzivna potraga za maloljetnikom koji je potegao nož.

D.S. je zbrinut na Dječjoj hirurškoj klinici i nije životno ugrožen, a ostali povrijeđeni danas će na sopstveni zahtjev napustiti bolnicu.

Stanari ove ulice u niškom naselju Duvanište kažu da ništa nije nagovještavalo tragediju.

"Primjetili smo grupu maloljetnika koji su se koškali, dok su ovi oko njih navijali i slikali ih. Tek kad su se razbježali, posumnjali smo da se nešto ozbiljno dogodilo", kaže jedan Nišlija koji živi u blizini škole.

Kako se saznaje, D.S. je zadobio jedan ubod nožem u desnu stranu leđa koji mu je probio plućnu maramicu. P.Đ. (17), P.V. (16), B.Đ. (17) i Đ.V. (15), koji su takođe učestvovali u sukobu zatečeni su sa lakšim povredama u ulici Patrisa Lumumbe gdje ih je preuzela Hitna pomoć i takođe ih prebacila u bolnicu.

Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Dječje hirurške klinike, saopštio je da je D.S. u stabilnom stanju.

"Pacijent je zadobio ubodnu ranu grudnog koša što je dovelo do pneumotoraksa, prisustva krvi i vazduha u plućima, pa je odmah operisan. Ostala četvorica maloljetnika primljena su sa oguljotinama i kontuzijama koje su okarakterisane kao lake tijelesne povrede" – saopštio je Živanović.

Niška policija je saopštila da je u toku intenzivna potraga za napadačem na maloljetnika. Kako se saznaje, još nije pronađeno ni oružje napada jer ga je izvršilac najvjerovatnije odnio sa sobom.

(Telegraf)