Troje Banjalučana palo zbog šverca duvana, među njima i bivši policajac!

19:07, 26.09.2017.
Thumbnail

Troje Banjalučana uhapšeno je u akciji "Bond" koju je SIPA provodila na suzbijanju nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Kako ATV saznaje, zbog nelegalnih poslova sa duvanom privedeni su Nenad Petreš, kao i bivši policajac, Predrag Pećanac i njegova supruga Marijana Despenić.

"Konkretno ove osobe sumnjiče se da su duži vremenski period vršile nedozvoljeni međunarodni promet akciznih proizvoda i sticanje nezakonite imovinske koristi na način da su cigarete nabavljale u Crnoj Gori i Srbiji, a potom iste krijučarile u BiH i Hrvatsku i to putničkim vozilima sa izrađenim posebnim pregradama namijenjenim za krijumčarenje robe", izjavila je Kristina Jozić, portparol SIPA.

hitna sipa

Jedan od privedenih je rekao da se osjeća loše pa je zbog toga intervenisala i služba Hitne pomoći u prostorijama SIPA-e. Nenad Petreš poznat je institucijama od ranije, jer je banjalučko Okružno tužilaštvo 2015. godine, podiglo optužnicu protiv njega i Miodraga Božića, suvlasnika Agencija “Big nec kompani” i “Big nec travel” iz Laktaša, za poslovnu prevaru u vezi s ekskurzijom učenika Osnovne škole “Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada.

Posljednja akcija realizovana je po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

"Provođenjem temeljite istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičene osobe već duži vremenski period kao organizovana kriminalna grupa vršile nedozvoljen promet veće količine akciznih proizvoda cigareta čime su budžetu BiH nanosili štetu u velikim iznosima, a sebi omogućili nezakonitu imovinsku korist", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Inspektori SIPA-e su pretresli objekte koje koriste osumnjičeni kako bi pronašli i privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz. Uhapšeni su privedeni u službene prostorije SIPA-a radi kriminalističke obrade, nakon čega će, biti odlučeno o njihovom daljem statusu.