Trnovo: Održani prijevremeni izbori za načelnika opštine

20:29, 24.09.2017.
Thumbnail

Puste ulice u Trnovu i detalj da je izbornih plakata, vjerovatno, skoro koliko i birača, možda najbolje oslikava stanje u toj opštini. Skoro hiljadu i po glasača ponovo je biralo prvog čovjeka opštine nakon što je, prije dva i po mjeseca, iznenada preminuo tadašnji načelnik Goran Vujičić.

I ovoga puta u Trnovu su birali između dva kandidata. A gdje god da su ovih dana tražili glas više, vjerovatno su čuli istu priču .

"Da bar jednu fabriku otvore, Trnovo bi živjelo, jer je Trnovo blizu Sarajeva, ne bi mladi ljudi odlazili, ne mogu ni djecu da imaju, valja djecu izdržavati", rekla je Milosava Vlatković iz Trnova.

Milosava nije jedina koja tako priča. Oni koji broje ko zna koje izbore po redu, kažu da godinama gledaju kako nedostatak radnih mjesta pustoši ulice.

"Nema, nema prazno, ja sam nekad ovdje držala frizerski salon to je krcato, danas nema, nema", rekla je Vidosava Bjelica iz Trnova.
Mladih je sve manje. A onima koji su ostali u Trnovu oba kanididata mnogo obećavaju. I SNSD ovo Dragomir Gagović, ali i SDS-ov Nenad Mišović se nadaju pobjedi. I jednom i drugom je podugačak spisak projekata koji bi bili izvor novih radnih mjesta.
"Moj cilj je da se zaposli tu stotinjak radnika, u toj varijanti niko od ovih mladih ne bi bio na ulici, svi bi imali radna mjesta i vjerovatno bi došlo do nekakvog normalnog funkcionisanja loikalne zajednice i nekakvih drugačijih odnosa", rekao je kandidat za načelnika opštine Trnovo (SNSD) Dragomir Gagović.

"Mi ćemo kroz određene projekte, natojati da otvorimo nekoliko radnih mjesta, ja ne obećavam puno, ja obećavam 20-30 radnih mjesta, ono što je relano", rekao je kandidat za načelnika opštine Trnovo (SDS) Nenad Mišović.

A dok obećano bude i ispunjeno, oni koji su u potrazi za poslom, kao i do sada će se vjerovtano snalaziti kako znaju i umiju.
"Nalaze razne poslove, uslužne u Crnoj Gori, kao konobari i tako, idu u Istočno Sarajevo", rekao je Milenko Cvijić iz Trnova.
Izborni dan je, generalno, protekao bez problema. Bilo je prijava nevladinih organizacija koje su pratile izbore da je pojedinim osobama pružena pomoć prilikom glasanja a koja im nije bila potrebna, što su i prijavili. U ovim trenucima, svi iščekuju da počne prebrojavanje glasova pa da se konačno sazna ko će u načelnički kanbinet.

Ko će sjesti u fotelju načelnika opštine trebalo bi da bude poznato već večeras. Ukoliko ne bude primjedbi i rezultati izbora budu potvrđeni u najkraćem roku, novoizbaranog načelnika uskoro očekuje veliki posao. A u Trnovu su danas rekli svoje. Ko god bio načelnik opštine očekuju da u prioritet svog budućeg rada, stavi otvaranje novih radnih mjesta, što bi im kažu mnogo značilo.