Trebinje: Skupština bi mogla dobiti i drugog potpredsjednika

20:17, 17.05.2017.
Thumbnail

Trebinjska skupština uskoro bi mogla da dobije još jednog potpredsjednika. Vladajući se pozivaju na zakon i gradski statut, a opozicionari na stvarnost.

Kritikuju da pravog posla nema ni jedan, pa pitaju šta će skupštini dva potpredsjednika.

"Nismo mi Banjaluka, mi smo deset puta manji od Banjaluke. Ne treba nam drugi potpredsjednik Skupštine", kaže Zoran Anđušić, odbornik PDP-a.

"Zašto smo protiv, zato što je to jedno funkcionersko mjesto koje iziskuje značajna sredstva iz budzeta. Dakle, oko 36.000 maraka na godišnjem nivou", kaže Vidomir Begenišić, odbornik SDS-a.

Ni sadašnji potpredsjednik i najmlađi trebinjski odbornik, DNS-ov Bojan Šapurić ne priželjkuje novog kolegu u skupštinskom rukovodstvu. Predviđeno je da bude izabran kao predstavnik nacionalnih manjina.

"U Trebinju imamo slučaj gdje se manje od 600 stanovnika deklarisalo kao nacionalna manjina, što je 2 odsto od ukupnog broja stanovnika. Tako da, nama nije potreban drugi potpredsjednik", ističe Bojan Šapurić, potpredsjednik skupštine Trebinja.

Za predsjednika skupštine svaka pomoć je dobrodošla. Zakon je ostavio mogućnost za još jednu stolicu za rukovodećim stolom, ali konačna odluka je na odbornicima.

"Pomoći nikada nije isuviše, ali mislim da se preuranilo sa ovom temom", kaže Dragoslav Banjak, predsjednik skupštine Trebinja.

Odavno se spekuliše da aktuelna odbornica iz reda nacionalnih manjina i bivša potpredsjednica trebinjskog parlamenta Milka Butulija ponovo priželjkuje tu fotelju. Butulija se danas nije pojavila na skupštinskom zasjedanju, a u aktuelnom sazivu poržava većinu okupljenu oko SNSD-a.