Trebinje: Do kraja godine počinje izgradnja obilaznice

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 20:09, 18.05.2017

Deceniju pričana i nikada dovršena priča o trebinjskoj obilaznici dobila je novu verziju. Gradi se velika istočna obilaznica. Od naselja Aleksina Međa, preko brda Petrina, kroz tunel ispod Crkvine, preko mosta na Studencu stiže se do drugog kraja Trebinja.

Projekat je vrijedan 30 milona maraka, a planirano je da radovi počnu ove godine.

Od ove nekada davno planirane trebinjske obilaznice, koju su mnogi nazivali kapitalnom investicijom i na njoj prikupljali političke poene sada se odustalo. Ovaj krak obilaznice dobiće status jedne od Trebinjskih saobraćajnica.

Bivša trebinjska obilaznica, za saobraćaj je neuslovna, pa je planirano krpljenje rupa, ali će novac iz tog projekta biti presumjeren za novi. U taj posao zajednički ulaze grad i Putevi RS.

“Postoje sredstva koja su bila obezbijeđena za predhodnu obilaznicu, tako da ćemo ta sredstva preusmjeriti na novu obilaznicu. Grad je to opravdao svojim širenjem i ono što je bilo realno prije 10 godina danas nije realno”, rekao je direktor Puteva RS Nenad Nešić.

Gradonačelnik uz istočnu, najavljuje i zapadnu obilaznicu. Tamo su prvi koraci već napravljeni.

“Na skupštini Grada Trebinja smo donijeli odluku o izradi zapadne obilaznice koja ide od manastira Duži prema putu za Mostar, dužine oko pet kilometara”, rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Petrović i Nešić danas obećanja nisu štedjeli, pa je prvi čovjek Trebinja najavio i izgradnju treće kolovozne trake u ulici Stepe Stepanovica, a direktor puteva rehabilitaciju puta Trebinje – Ljubinje.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone