Trebinje: Aktiv žena SNSD-a se uključio u akciju čišćenja grada

Autor obuka, ATV

Objavljeno: 13:10, 22.04.2018

Više od hiljadu građana Trebinja odazvalo se danas pozivu Gradske uprave da se uključe u akciju čišćenja grada povodom Međunarodnog dana planete Zemlje.

U svim prigradskim naseljima, na ulazima u grad, parkovima, ulicama raspoređene su grupe koje uz pomoć mehanizacije, raščišćavaju, uklanjaju granje, kose travu, sade cvijeće i obavljuju druge aktivnosti.

Akciji se priključio i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović sa saradnicima koji je istakao da je akcija počela u jutarnjim časovima i da u njoj učestvuje više od 400 mladih i oko 1.000 odraslih.

“Željeli smo i mi u Trebinju da obilježimo današnji datum i mislim da je ovo najbolji način. Trebinje je jedan od najpoželjnijih gradova za turiste i želimo da on bude najuređeniji i najljepši i pruži puni ugođaj ne samo za one koji u njega dolaze već i njegovim stanovnicima”, rekao je Petrović.

Aktiv žena Gradskog odbora SNSD–a Trebinje je dijeljenjem sadnica cvijeća građanima podržao današnju akciju Gradske uprave na čišćenju grada, koja je najmasovnija do sada.

Требиње - Актив жена СНСД-а- подјела садница цвијећа

U akciji, koja je organizovana povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, učestvuje više od 1.000 građana, a odazvali su se i svi kolektivi – od javnih ustanova, preduzeća, škola, nevladinih organizacija, političkih partija, mjesnih zajednica.

Predsjednik Aktiva žena SNSD-a Trebinje Valerija Lakić kaže da su pod motom “Posadi jedan cvijet za ljepši svijet” željele da doprinesu da ovaj grad, koji važi za jedan od najljepših u Republici Srpskoj, bude još ljepši i uređeniji.

“Cilj nam je da probudimo svijest građana da se što bolje ophode prema svom gradu, okruženju, planeti Zemlji. Želimo da ovim cvijećem naši sugrađani ukarse svoje vrtove i baklone, a samim tim će i naš grad biti još ljepši”, rekla je Lakićeva.

Predsjednik koordinacionog tima akcije Mirko Ćurić rekao je da su se akciji odazvali svi kolektivi – od javnih ustanova, preduzeća, škola, nevladinih organizacija, političkih partija, mjesnih zajednica.

“Uputili smo jedan javni poziv što je bilo dovoljno da se naši sugrađani masovno odazovu”, kaže Ćurić.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone