Trčanjem pomogli humanitarne organizacije u Banjaluci

21:55, 24.09.2017.
Thumbnail

Djeca su trčala 400 metara, a odrasli pet kilometara i to u humanitarne svrhe. Tako je danas bilo na prvoj Trk ligi u Banjaluci.

Ko je htio da trči i tako pomogne humanitarnim organizacijama morao je da izdvoji deset maraka a ko je želio mogao je i više. I brojni su se odazvali.

"Ja sam trčala za Zvjezdice, prvo sam trčala trku od 400 metara, pa sam onda trčala od 5 kilometara", rekla je Ana Vulić.

"Danas trka bila humanitarna, što je jako bitno. Ovo je bio prvi put, ali planiram da trčim sve trke", rekla je Lucia Kimani.

Iz humanitarnih organizacija zahvaljuju svima koji su trčali da bi pomogli njihovim članovima. U Udruženju samohranih roditelja znaju u šta će uložiti novac.

"Mi smo odlučili da novac koji dobijemo na ovaj način uplatimo za članarine naše djece koja treniraju neki sport", rekla je Dijana Miljatović, Udruženje samohranih roditelja Ponos

"Ljudi tu dođu da učine nešto dobro, a usput i da pomognu toj djeci novčano i samim tim da se podrže ovakve trke", rekla je Jelena Budić, Humanitarna organizacija "Budimo ljudi".
Trčalo se i za Udruženje za pomoć djeci sa autizmom i Centar za podršku porodicama djece sa poteškoćama. Organizatorima je srce puno.

"Mi smo napravili nešto originalno što ranije nije viđeno na ovim prostorima ni od koje organizacije – ponudili smo trkačima, našim učesnicima, da sami izaberu za koju humanitarnu organizaciju žele da trče", rekao je predsjednik Trkačko-rekreativnog kluba Vladimir Sajlac.

Ovakvih trka biće i ubuduće. Svaka čast za ideju i humanost.