Tramp “olakšao” Cukerberga za dvije, a Gejtsa za milijardu dolara

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 11:21, 18.05.2017

Pet stotina najbogatijih ljudi na svijetu izgubilo je ukupno 35 milijardi dolara nakon pada vrijednosti akcija na berzama u SAD i drugim zemljama 17. maja zbog skandala u vezi sa administracijom američkog predsjednika Donalda Trampa.

Jedan od osnivača kompanije “Fejsbuk” Mark Cukerberg izgubio je dvije milijarde dolara. Bogatstvo milijardera sada iznosi 62,3 milijarde, dok su akcije “Fejsbuka” pale za 3,3 odsto.

DŽefri Bezos, koji se nalazi na čelu kompanije “Amazon”, za 1,7 milijardi dolara je “siromašniji” i ukupna vrijednost njegove imovine sada iznosi 81,9 milijardi dolara.

Najbogatiji čovjek na planeti Bil Gejts izgubio je, prema procjenama, milijardu dolara, jer su akcije kompanije “Majkrosoft” pojeftinile za dva odsto.

U ovom trenutku, njegova imovina se procenjuje na 86,8 milijardi dolara.

Kako navodi agencija “Blumberg”, ukupno bogatstvo najvećih milijardera iznosi 4,9 biliona dolara.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa nalazi se na udaru medija i dijelova obavještajne zajednice SAD zbog, do sada, nedokazanih optužbi da su ruski hakeri pomagali Trampovu izbornu kampanju.

U političkom fokusu su i tvrdnje neimenovanih izvora da je Tramp odao neke obavještajne tajne ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu u vezi sa “Islamskom državom”.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone