Todorić: Zaduženja nisu nepokrivena

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 9:44, 16.05.2017

Vlasnik posrnulog hrvatskog koncerna “Agrokor” Ivica Todorić izjavio je da se o poslovanju “Agrokora” sedmicama plasiraju neistine i da u koncernu nema nepokrivenih zaduženja.

Zagrebački nedjeljnik “Nacional” saznaje da je Todorić na nedavnom sastanku sa svojim savjetnicima rekao da su ukupna zaduženost i vrijednost koncerna u balansu i da to može dokumentovati.

Todorić je naveo da će o svim detaljima biti spreman da javno govori kada procijeni da je za to došlo vrijeme.

“Glavni cilj trebalo bi da bude spašavanje `Agrokora` i svih radnih mjesta u kompaniji i da kompanije iz sistema `Agrokora` nastave uspješno da posluju. Isto tako je važno riješiti problem sa dobavljačima”, rekao je Todorić za “Nacional” u prvom komentaru o stanju u koncernu od izbijanja krize.

U “Agrokoru” je na osnovu zakona “Leks `Agrokor`” imenovana privremena uprava na čelu sa povjerenikom Antom Ramljakom koji ima godinu dana rok da sredi stanje u koncernu.

Prošle sedmice je objavljeno da je “Agrokor” na dan 31. mart imao neizmirene obaveze u iznosu od 40,4 milijarde kuna /5,44 milijarde evra/.

Hrvatsko državno tužilaštvo sporovodi istragu u “Agrokoru” kako bi se utvrdilo da li je bilo nezakonitosti u poslovanju.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone