Teško kod Ljubinja: Vatra prijeti kućama, traži se pomoć helikoptera!

08:56, 17.07.2017.
Thumbnail

Situacija na požarištima na području opštine Ljubinje i danas je vrlo teška, požar se širi prema kućama u Pustipustima i selu Obzir, a vatra se na stotinjak metara približila magistralnom putu prema Trebinju zbog čega je moguća i obustava saobraćaja, rekao je komandir vatrogasne jedinice LJubinje Miodrag Ilić.

Ilić je rekao da je upućen zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć helikoptera, te da im je obećano da će dejstovati ukoliko u narednih dva do tri sata ako ne bude bolje stanje na požarištima.

ljubinje pozar

On je istakao da je požar na Mrkaljima stavljen pod kontrolu i da mještani nadgledaju teren, kako bi dojavili u slučaju ponovnog zapaljenja.

ljubinje pozar1

Veoma tešku situaciju, četvrti dan od početka širenja požara, još više otežava jak vjetar koji vatru raspiruje u više pravaca.

U Hercegovini aktivna četiri požara

U Republici Srpskoj na području Hercegovine aktivna su i pod kontrolom četiri požara, izjavio je jutros portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

"U LJubinju je pod kontrolom reaktivirani požar kod sela Mišljen. Aktivan je požar kod sela Pustipusi prema selu Obzir. Na terenu su vatrogasci, Civilna zaštita, policija, šumari, mještani i pomoć iz Gacka", rekao je Stojanović.

On je naglasio da je na području Trebinja aktivan požar na nepristupačnim terenima kod sela Orašje, Kotezi i Ržinji do.

"Požar kod sela Sedlari ima dva kraka, a jedan ide prema Gornjim Sedlarima. Ugašeni su manji požari u Mostaći i Duži", dodao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, na području Bileće požar u Kačnju ima krak koji ide prema selu Davidovići, Rogovi i Meka Gruda.

"U zaseoku Selina juče je uspješno odbijen plamen od kuća. U Nevesinju su vatrogasci imali nekoliko uspješnih manjih intervencija", naveo je Stojanović.

(Srna)