Tema dana: Hoće li se zbog Bulajića zatresti Romanija ili Banjaluka?

19:30, 14.04.2017.
Thumbnail

Rajo Bulajić, ponovo je postao tema broj jedan u Sokocu. Ponovo i sa Mirkom Čolovićem. Dvojac je uspio da se Romanija zatrese. Ovoga puta, šumarski zemljotres, sa epicentrom u Sokocu, mogao bi da zatrese i Banjaluku.

A, Banjaluku je već zatresla jučerašnja izjava generalnog direktora Šuma RS Rista Marića da se još ne zna ko će biti postavljen za direktora ŠG “ Romanija”.

Da li se desila amnezija ili je sirena nezadovoljnih drvoprerađivača “zbunila“ Marića ostaje misterija, jer Marić ne odgovara na telefonske pozive, a njegov potpis uredno stoji na rješenju za imenovanje Rajka Bulajića.

“Mogu samo da kažem da su u srijedu, iza 12 sati, iz generalne direkcije došla dva rješenja, jedno o razrješenju sa mjesta v.d.direktora ŠG za mene i drugo o imenovanju Rajka Bulajića za direktora, na mandate od četiri godine", ispričao je Strahinja Bašević, razrješeni direktor Šumskog gazdinstva “Romanija“ Sokolac.

Zbog Rajka Bulajića, digla se i kuka i motika, što bi narod rekao. Ili prevedeno, drvoprerađivači, obični građani i jedan dio SNSD-a. I to onog, opet nezadovoljnog. Tako da su nezadovoljni, juče, a i danas zbrajali nedjela skolačkog dvojca koji je zbog svog puškaranja postao više poznat, nego po milionskim gubicima i hapšenjima.

Po kafanama i pekarama, uveliko kolaju priče i da se iza novog kadrovskog rješenja možda krije veliki novac.

Za Sokočane važi da su ponosni, sirovi i hrabri. Pamćenje ih odlično služi, što nikako ne ide u prilog novom-starom direktoru ŠG Rajku Bulajiću. Milionska pronevjera i hapšenje Sokočani ne zaboravljaju, ali ne zaboravljaju ni obećanja Rajka Bulajića da će ugušiti sve privatne brente.

Mnogi bi na ovo dodali i da je uspio, ali da je tada, a sad druga struja SNSD-a uspjela da ih oporavi. Od tada nastaju dva crvena bloka u Sokocu. Blok Mirka Čolovića koji i sada vlada u sokolačkom opštinskom odboru i drugi koji se samo vodi da su članovi i nazivaju se odanim predsjedniku. Baš ti odani uputili su i pismo Miloradu Dodiku, njegovim stranačkim potpredsjednicima i predsjedniku Glavnog odbora SNSD-a.

“Ja to ne bih posmatrao tako dramatično i smatram da svaki član SNSD-a, u bilo kojoj opštinskoj organizaciji, pa i u ovog Sokolac, ima pravo da iskaže to nezadovoljstvo, ali se zna kako se nezadovoljstvo iskazuje i zna se kako se osvaja povjerenje unutar opštinskog odbora i tu su samo izbori unutar lokalne organizacije“, kaže Ljubiša Ćosić, predsjednik Glavnog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo.

“Politika SDS je, u Sokocu, takva da potencira razvoj opštine i isključivi razlog ovog okupljanja drvoprerađivača, koje je najavljeno za utorak, a koje je bilo i juče, je u smislu redovnog snadbijevanja sirovine, redovnih poslovnih aktivnosti što na žalost u proteklom periodu nije bilo“, rekao je Danko Vučetić, zamjenik predsjednika Opštinskog odbora SDS Sokolac.

Da li je na pomolu presedan u SNSD-u? Nezadovoljni najavljuju osnivanje novog opštinskog odbora. U pismu kažu da, ako može presedan sa vraćanjem Rajka Bulajića, u direktorsku fotelju, mogu i dva opštinska odbora. I oni će biti, u utorak, na velikom protestu da spriječe ulazak Bulajićev u Šumsko gazdinstvo. Nezadovoljni i juče, ali i danas poručuju da protest nije uperen protiv institucija RS, već isključivo protiv kriminala.

U utorak dan “D”. Svi čekaju da vaskršnji praznici samo prođu. Na istoj strani drvoprerađivači i nezadovoljni sokolački SNSD. Bezbjednosna situacija okupljanja biće analizirana. Čekaju se reakcije iz Banjaluke.