Talentovani golman Elvin Kovač potpisuje ugovor s Frajburgom

13:09, 19.06.2017.
Thumbnail

Talentovani golman Elvin Kovač, član Frajburga i juniorski reprezentativac BiH, najvjerovatnije će potpisati ugovor sa ovim njemačkim bundesligašem koji je u prvenstvu osvojio sedmo mjesto i učestvovat će u kvalifikacijama za Ligu Europe.

"Imam veliku podršku trenera u Frajburgu i u skorijoj budućnosti oni me vide na mjestu prvog golmana seniorske ekipe. Interes za mene pokazalo je još nekoliko bundesligaša, ali ostajem vjeran klubu u kojem ću imati priliku da branim i dalje napredujem. Drago mi je što će Frajburg igrati evropska takmičenja i vjerujem da mogu napraviti zapažene rezultate i iznenaditi cijelu Evropu. Volio bih u duelu protiv mog kluba vidjeti Želju ili Sarajevo", kaže Elvin Kovač.

Elvin je prve nogometne korake napravio u školi fudbala „Fair Play” u Sindelfingenu, nakon čega je promijenio nekoliko klubova, a od 2014. član je Frajburga sa kojim je učestvovao na jakom omladinskom turniru na kojem su bili Dinamo iz Zagreba, Štutgart, Inter iz Milana, Majnca, Everton.

Dobre odbrane dovele su ga i do dresa U-19 reprezentacije, a u nekoliko navrata bio je na spisku selektora Tonija Karačića.

"Uvijek sam se potajno nadao da ću jednog dana zaigrati za BiH i ta se želja ispunila. Nadam se da ću se u 2017. godine izboriti i za mjesto prvog golmana U-19. Uzor u nogometu mi je Asmir Begović i želja mi je da ga jednog dana zamijenim među stativama. Nadam se da će u FS BiH još više pažnje posvetiti našim talentovanim fudbalerima širom svijeta i svi oni imaju jednu zajedničku želju, dres reprezentacije BiH", kazao je Kovač.