Tači: U ovoj godini sporazum sa Srbijom

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 8:23, 14.02.2018

Kosovski predsjednik Hašim Tači očekuje da Priština ove godine postigne “istorijski” sporazum sa Beogradom što bi dovelo do normalizacije odnosa.

Kako je rekao, taj sporazum ne bi morao da znači priznanje nezavisnosti, ali bi Prištini omogućio mjesto u Ujedinjenim nacijama.

– Dogovor Kosova i Srbije za koji vjerujem da će biti 2018. biće istorijski sveobuhvatan sporazum koji će rezultirati članstvom Kosova u UN – rekao je Tači.

On je dodao da će sporazum sa Srbijom donijeti punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, mada neće zahtijevati da se međusobno priznaju kao nezavisne države.

Predsjednik Kosova je rekao da je osnivanje Specijalnog suda za zločine Olsobodilačke vojske Kosova “istorijska nepravda”, ali da je Kosovo osnovalo taj sud kako bi zadržalo strateško partnerstvo sa SAD, Evropskom unijom i NATO.

– Nikada nismo prekršili kosovski zakon ili međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, protiv čovjeka koji je počinio genocid – objasnio je Tači misleći na bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića.

(Agencije)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone